Budapest XIII. kerület a Marketing Fővárosa 2016-ban

2016-06-08

A fődíj mellett a Városmarketing nagykövete különdíjat is megkapta, hiszen ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketing tevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

2016. május 31-én került sor a második Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a Médiapiac Márkaépítés konferenciájának az MMSZ-el közös szervezésű Város-és Turizmusmarketing szekciója adott otthont.

Az Országos Városmarketing Díj pályázatot azért alapítottuk, hogy felhívja a figyelmet a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére. A sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével a Magyar Marketing Szövetség hozzájárul az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, segíti a tapasztalatcserét, s benne a megyék, a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést
– nyilatkozta Dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője, a zsűri elnöke.

Az MMSZ elkészítette a 2016-os Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térkép alapján jól látszik, hogy mindösszesen négy megyéből nem érkezett nevezés. Tizenegy város egynél több pályázattal nyert Városmarketing gyémántot, míg 19 város egy pályázattal nyert.

Budapestről két kerület adott be nevezést, amelyből mindkettő elismerésben részesült. Az erő- és esélyegyenlőségi viszonyok miatt Budapest nem nyújthat be pályázatot, azonban a fővárosi kerületek önálló településként nevezhetnek, akik így teljes részeseivé válhatnak az Országos Városmarketing Díjnak.

A 35 várost képviselő szervezetek hat kategóriában pályázhattak. Idén a rendezvény-esemény kategória volt a legnépszerűbb, melyre összesen 24 nevezés érkezett. Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését.

Az idei év fődíjasa, Budapest XIII. kerülete lett, így ezentúl viselheti a „Marketing Fővárosa 2016” kitüntető címet. A díjat Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony vette át. A XIII. kerület hat nevezést nyújtott be, a fődíj mellett a Városmarketing nagykövete különdíjat is megkapta, hiszen ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketing tevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

A Marketingaktív megye 2016 különdíjat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nyerte. Ezt az elismerést azon megye kapta meg, ahonnan a legtöbb település részesült Városmarketing gyémánt elismerésben. Cégénydányád egy, Nyírbátor kettő, míg Vásárosnamény négy nyertes pályázata révén vált Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye a "Marketingaktív megyévé".

Az idei évben a Városmarketing Díj Gyémánt Ranglista 2015-2016 élén Győr városa áll kilenc gyémánt díjas pályázattal, miután a tavalyi négy gyémánt elismerést követően, idén öt újabb gyémánttal lett gazdagabb.

Az idei évben új különdíjat adtak át, amely az Okos város nevet viseli. Ezt a díjat Debrecen városa kapta.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is jelentős számban képviseltették magukat, ahol előadásokat hallhattak a városmarketing legújabb trendjeiről.

/mediapiac.com/

Vissza

“A mottónk: Digitális jelenléted, amire mi is büszkék lehetünk.”

2024. 04. 24.
A mai interjúnkban a YCO Digital Agency csapatát kérdeztük, akik Márkasite kategóriában Minőségi díjat szereztek. A YCO Digital Agency csapata azt tanácsolja azoknak, akik most kez…
Bővebben

"Az online Árfigyelő hiteles és megbízható információkat szolgáltat a fogyasztók számára."

2024. 04. 21.
Mai interjúnkban a Gazdasági Versenyhivatalt kérdeztük, Horváth Bálint kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre. "Az Év Honlapja" pályázaton Kormányzat kategóriában Minőség…
Bővebben

Hogyan kommunikálj a közönségeddel?

2024. 04. 19.
Gondolatainkat és önmagunkat akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha kommunikálunk. A kommunikációs folyamat során mindig információkat adunk át és cserélünk az online- és az offline tér…
Bővebben
További hírek