Adatvédelmi irányelvek


Az Internet Marketing Tagozat (továbbiakban Kiíró), mint az oldal üzemeltetője, kötelességének érzi, hogy tájékoztassa partnereit a rögzített adatok felhasználásáról.

A Kiíró tiszteletben tartja a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjogot, amelynek tartalma szerint mindenki maga rendelkezik személyes adatainak felhasználásáról.

1. Jogszabályi háttér

2011. július 11-én az Országgyűlés elfogadta az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényt. A személyes adatok védelmét és a közérdekű adatok nyilvánosságát 2011. december 31-ig az 1992. évi LXIII. törvény szabályozta.

Az információs önrendelkezési jog érvényesítése végett a Kiíró adatállományaiban a személyes adatokat kizárólag az érintett hozzájárulásával tárolja és dolgozza fel, és mindenki számára követhetővé teszi az adatfeldolgozás egész útját, vagyis hogy mely adatok, milyen célokra, ki által, hol és mikor kerülnek feldolgozásra.

2. A Kiíró titoktartási kötelezettsége

A Kiíró a tudomására jutott személyes adatokat bizalmasan kezeli, azok megismerését az érintett előzetes hozzájárulása nélkül más személy számára nem teheti lehetővé, illetve azokat nem hozhatja nyilvánosságra. A titoktartási kötelezettség a Kiíró munkatársait, a Kiíróval azonos módon terheli.

3. Adatbiztonság

A Kiíró által kezelt személyes adatok biztonságát, illetve az Internet hálózat igénybevételével továbbított közlések titkosságát elsősorban a különböző számítógépes visszaélések, támadások fenyegetik. Ilyen visszaélések:

a) a számítógépes vírusok, amelyek a szolgáltató által tárolt személyes és egyéb adatok sérülését, megsemmisülését eredményezhetik,

b) a számítógépes betörés, amelynek során a szolgáltató által tárolt személyes és egyéb adatokhoz illetéktelen személyek jogosulatlanul hozzáférhetnek, azokat megváltoztathatják vagy nyilvánosságra hozhatják,

c) a számítógépes kalózkodás, amelynek során az Internet hálózat igénybevételével továbbított közlések tartalmát illetéktelen személyek kifürkészhetik.

A Kiíró mindent megtesz a veszélyek csökkentése érdekében.

4. A Kiíró által végrehajtott biztonsági intézkedések

A Kiíró biztosítja azokat a technikai feltételeket, illetve kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a személyes és egyéb adatok fokozottabb védelméhez, illetve az Internet hálózaton továbbított közlések kifürkészésének lehető leghatékonyabb megakadályozásához szükségesek.

Kiíró az Online kitöltött pályázatok adatait biztonságos helyen, irattárban, illetve számítógépeken tárolja és őrzi.

A Kiíró a számítógépein tárolt adatokat biztonsági tűzfal rendszerrel és vírusölő programokkal védi a jogosulatlan hozzáférés ellen.

5. Linkek

Szolgáltatásaink olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért a Kiíró nem vállal felelősséget.
A Kiíró kijelenti tehát, hogy a jelentkezők személyes adatait a mindenkor hatályos jogszabályokkal összhangban kezeli, amelyeket az adatkezelés minden fázisában köteles betartani.

 

1 hónap és startol Az Év Honlapja pályázat!

2017. 07. 14.
Ideje elővenni a programozót és a terveket, mert az idei év más lesz. Korábban indulunk és az Országos Marketing Konferencián vehetitek át a díjakat!
Bővebben

Nem elég terméket értékesíteni, megoldást is kell kínálni!

2017. 06. 26.
Hogyan tudunk értéket teremteni a fogyasztó számára? A technológiai fejlődés olyan mértékűvé vált, hogy ma a háttértámogatás nagyobb profitrátával bír és hosszabb távú bevételt jelent,…
Bővebben

Így segít a Bigdata-boom a vásárlók megtartásában

2017. 06. 23.
Az értékesítés sem menekülhet a big data elől. A hatékonyság növeléséhez a vásárlók minél mélyebb megismerésére, viselkedésük előrejelzésére lesz szükség a jövőben. Az adatok viszont mi…
Bővebben
További hírek