Honlap vagy app?

2023-09-07

A digitális átalakulás korában a weboldalak és mobilalkalmazások számtalan szolgáltatás, információ és szórakoztatás kapujává váltak. Akár híreket olvas, élelmiszereket rendel, akár barátokkal lép kapcsolatba, nagy eséllyel egy webhelyen vagy alkalmazáson keresztül teszi ezt. A weboldalak és a mobil alkalmazások életünk minden területét áthatják. Forradalmasították az információkhoz való hozzáférést, a kommunikációt és az üzleti tevékenységünket. Az okostelefonok korszaka felpörgette az telefonokról való keresést, manapság a weboldalak 60%-át mobilról nyitják meg.

Akármennyire is szemlélteti ez a mobiltelefonok térhódítását az igazi kérdés mégis az „Milyen előnyei vannak egy mobil applikációnak egy weboldallal szemben?” Mind a kettőt érdemes lehet használni arra, hogy imázst szerezzünk a cégünknek, azonban érdemes végig gondolnunk a pro és kontra érveket. Az applikációk kihasználják az eszközök rejtett lehetőségeit, ezzel a felhasználók mindennapi életét igyekeznek megkönnyíteni.

1. Gyorsaság:

Egy saját eszközön tárolt fájlt mindig gyorsabb használni mintha az interneten keresnénk. Ugyanis amikor megnyitunk egy weboldalt az eszközünk minden tartalmat lement annak érdekében, hogy mikor legközelebb megnyitjuk akkor ne kelljen mindent újra lekérnie a szerverről.


2. Offline lehetőség:

Egy applikáció esetén alkalmazható viszont egy weboldalt internet kapcsolat nélkül nem lehet megnyitni.


3. Értesítések:

Mind a két lehetőség magába foglalja, hogy a felhasználó értesítéseket kapjon a weboldaltól/applikációtól. Az applikációk kihasználják az eszközök rejtett lehetőségeik személyre szabják a funkciókat és ezzel a felhasználók mindennapi életét igyekeznek megkönnyíteni


4. Márkaépítés:

Egy olyan cég életében, akik szeretnének kitűnni a versenytársak közül fontos a brandépítés. Egy mobil applikáció segítségével a cég, logója mindig ott lesz a telefonunkon és teljesen márka centralizált appot tudunk kialakítani. A weboldalon több különféle konvenciót kell betartanunk. Azonban meg lehet őket osztani különféle közösségi médiákon, így több emberhez jutnak el.


5. Platform specifikusság:

Az alkalmazásokat meghatározott operációs rendszerre kell tervezni, tehát különféle alkalmazásokat kell fejleszteni a különböző platformokhoz. Ezzel szemben a webhelyek akármilyen webböngészőről megnyithatóak.

6. Költségek:

A több platform miatt az appok fejlesztése költségesebb és időigényesebb is lehet. Ezzel szemben a weboldalak fejlesztése sokkal költséghatékonyabb.


7. Karbantartás:

A webhelyek könnyebben fejleszthetők és frissíthetők, valamint a felhasználó azonnal megkapja az újításokat és nem kell hozzájuk semmit se letölteni.

Végső soron azt eldönteni, hogy a cég inkább applikációt vagy weboldalt fejlesszen az a cég céljától, célközönségétől és a kínált szolgáltatásaitól függ. Alapvető fontosságú, hogy mérlegelje a tényezőket, végezzen piac kutatást, hogy melyik megközelítést alkalmazza.

 

Vissza

Gerillamarketing a gyakorlatban

2024. 05. 03.
Lehet egy váratlan utcai kampány, egy humoros vagy meghökkentő reklámvideó, vagy akár egy interaktív esemény, amely az embereket bevonja és meglepi. A gerillamarketing célja az, hogy az…
Bővebben

Gerillamarketing: eszközöktől a gyakorlatig

2024. 05. 02.
A gerillamarketing olyan szokatlan és kreatív marketingstratégia, amelynek célja, hogy minimális erőforrásokkal maximális eredményeket érjen el. Mindez „Out of the Box” ez a…
Bővebben

“A lényeg, hogy a felhasználó azt érezze, hogy a weboldalon tényleg örömmel várjuk, teljeskörűen informáljuk.”

2024. 05. 02.
A Danone csapata az "Az Év Honlapja" pályázaton, Rendezvény kategóriában, Az Év Honlapja díjat zsebelte be. A nevezéssel nem csupán a kihívások izgalmát keresték,&nb…
Bővebben
További hírek