"Üzleti növekedés és innovatív AI-alapú megoldások"

Interjú a Promolab.io Kft.-vel
2024-03-07

Interjúnkban a PromoLab csapatával beszéltünk az 'Év Honlapja pályázatáról', és a weboldaluk fejlesztési folyamatáról. A vállalat kiválóan példázza, hogyan lehet egyedi, innovatív megoldásokat kínálni a digitális promóciók terén, kiemelve a Mesterséges Intelligencia által vezérelt megoldások fontosságát.
 

Mi motivált arra, hogy nevezzetek ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

Szerettünk volna nagyobb szakmai publicitást kapni, és kíváncsiak voltunk a zsűri véleményére.

 

Milyen szempontokat vettetek figyelembe a weboldal/applikáció megalkotása során?

Egy olyan rendszert szerettünk volna építeni, ami lehetővé teszi partnereink számára az üzleti növekedést könnyen létrehozható, hatékony, Mesterséges Intelligencia-vezérelt sales promóciókkal!

Segítségünkkel eredményes digitális nyereményjátékokat hozhatnak létre, legyenek a vásárlók bárhol: online, az üzletben, vagy épp úton. Rendszerünk adatokat gyűjt a viselkedésükről, így segít folyamatosan növekvő adatbázist építeni, hűséges felhasználókkal.

 

Milyen fázisokon kellett végigmenni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

Egy CRM rendszert fejlesztünk 5 éve, ami folyamatosan reflektál a piaci változásokra, és az ezzel járó Ügyfél igényekre.

 

Milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesültetek a folyamat alatt?

Minden egyes játéknak van egy szerződött Lebonyolító csapata, és feladata, hogy megtaláljuk a szinergiákat a Szoftverfejlesztő, Lebonyolító, és Megbízó között, illetve olyan felületet alkossunk, amely minden felet tehermentesít.

Piac árérzékenysége.

Piaci edukáció: Sajnos nagyon sokan még régi beidegződések alapján működnek, ami nem feltétlenül segíti az értékesítést. Az adat-alapú gondolkodás segítségével Ügyfeleink forgalma akár 2-5* magasabb lehet, ugyanakkora nyeremény büdzséből. Az ügyfelek nem feltétlenül vannak azzal tisztában, hogy a hagyományos modellben mennyire nem kap megfelelő hangsúlyt a kiberbiztonság, az adattárolás biztonsága.

Önkiszolgáló dashboard használatra igyekszünk tanítani az Ügyfeleinket, de jelenleg a piaci gyakorlat ezzel szemben még a telefonos Ügyfélszolgálatra tart igényt .

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat?

Felhasználói adatok jogszabályok által előírt felhő alapú tárolása, a külsős adathordozókra történő exportok helyett. GDPR szabályozások. Marketing megkeresések jogszabály szerinti kivitelezése. “Golden record” = direkt fogyasztói kapcsolat kialakítása a márkák, és vásárlóik között. Különböző korlátozások ellenére is minél hatékonyabb eszközökkel érni el a fogyasztói adatbázist. Transzparens valós idejű riportok, utólagos feldolgozás helyett.

 

Milyen jó tanáccsal látnátok el azokat, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését?

Rendszerben gondolkodás. Egy webfejlesztés sosincs kész, folyamatos agilis fejlesztést, mérést, és a mért adatok segítségével újra tervezést igényel a piaci változásokhoz igazodva.

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon/applikáción?

Rengeteg olyan funkció van a termékben, ami a fogyasztóknak is kényelmi funkció. Pl.: Single sign on regisztráció: a fogyasztók egy közös regisztrációval érnek el minden kampányt. Webshop API bekötés segítségével a fogyasztók akár 1 klikkeléssel részt tudnak venni a játékokban. Egyes Ügyfeleken a regisztráció összeköthető korábbi ügyfél oldalán létrehozott egyéb regisztrációs fiókkal.

 

Számotokra milyen (szervezeti) előnyöket tud nyújtani a mesterséges intelligencia?

Idő megtakarítás, Revenue növelés, Upsales.

 

Milyen AI alapú eszközöket használtok?

Mesterséges Intelligencia-vezérelt nyerteskezelés: Nem kell többé bonyolult Excel táblákkal bűvészkedni, amikor a sorsolások dátumáról, vagy a kiírásnak megfelelő nyertesekről van szó. A PromoLab élő visszacsatolási rendszere kezeli a teljes folyamatot, a nyertes kiválasztásától annak értesítéséig.

MI által vezérelt Anti Fraud: Mesterséges Intelligencia-vezérelt Nyereményvadász-szűrő Rendszerünk megoldja ezt a problémát. Nyereményjátékod díjai az arra érdemes, valós játékosokhoz kerülnek - azok nyerhetnek, akik valóban megfelelnek a feltételeidnek.

Nyeremény piramisok elemzése: Az ajándékmechanizmusok beépített, mindig bővülő skálájával, amelyből kedvedre válogathatnak az Ügyfelek egyedi, a céljainak megfelelő promóciókat, nyereményjátékokat hozhatnak létre.

 

Mit jelent számotokra a kapott elismerés?

Nagyon büszkék vagyunk rá, köszönjük, és mindent megteszünk, hogy a további években kiterjesszük a díjak számát.

 

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben?

A rendszer további fejlesztése új funkciókkal, ami lehetővé teszi, hogy a HU piac mellett más piacokon is értékesíteni tudjuk.

 

Vissza

Tanuld meg te is a marketing hatástöbbszörözést!

2024. 09. 18.
A marketing hatástöbbszörözés, vagy multiplikáció egy olyan stratégia, amelynek célja, hogy egy adott marketingtevékenység hatását minél szélesebb körben terjesszük és maximalizáljuk. A…
Bővebben

Ipari webes csodák

2024. 09. 16.
Ipari vállalkozásod honlapja innovatív, modern és felhasználóbarát? Itt a lehetőség, hogy elnyerd az elismerést, amit megérdemelsz! 'Az Év Honlapja' Ipari Kategóriája keresi a l…
Bővebben

Ingatlanpiac a digitális korban

2024. 09. 09.
Az ingatlanpiac gyorsan változó világában a digitális jelenlét jelentősége egyre inkább felértékelődik. A potenciális vásárlók és bérlők többsége már online keresgél, mielőtt egyáltalán…
Bővebben
További hírek