A legnépszerűbb tartalmi forma a videó

2019-09-09

Az online videó egyre népszerűbb tartalmi forma a neten. A számok azt mutatják, hogy hatékony is, amikor fel kell kelteni a közönség figyelmét. Ha egy kép többet ér ezer szónál, akkor mennyit ér egy videó? Habár a weboldalak tartalmának a gerincét a szövegeknek és a képeknek kell adni, ezek gyakran nem vonják magukra kellő mértékben a felhasználók figyelmét. Egy videó viszont képes lehet erre, már ha jól van megcsinálva.

MIÉRT IS LEHET NEKED HASZNOS EGY VIDEÓ?

Egyrészt azért, mert videókkal sok esetben könnyebben át tudod adni azokat az információkat, amelyeket megfogalmazol a közönséged számára. Ráadásul hangulatokat, érzelmeket is könnyebben közvetíthetsz videók által és mindezt hozzákapcsolod egy adott céghez, termékhez, weboldalhoz! A videók ráadásul több látogatót is hozhatnak a weboldaladra. Az az előnyük is megvan, hogy megosztásuk és kommentelésük is gyakoribb, mint az egyszerű linkeké. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy a videó nem egy egyszerű és olcsó műfaj. Nem kell ettől megijedni, hiszen a HubSpot vizsgálata szerint a látogatók jobban szeretik a gyengébb minőségű, de hiteles videókat a kiváló minőségben elkészített, de mesterkélt videóknál.

De azt talán Te is tapasztalod, hogy a videók ma már teljes mértékben dominálnak a közösségi médiában. Nem véletlen, hogy a Facebook arra számít, hogy 5 év múlva a platform teljesen a videókra fog épülni. A HubSpot korábban már említett kutatása szerint a felhasználók 50 százaléka már elvárja, hogy a cégek videókkal álljanak elő. Ez nagyobb arány, mint bármely más tartalomtípusé. 

MILYEN TÉMÁKAT DOLGOZHATSZ FEL A VIDEÓIDBAN?

A témaválasztás kapcsán elsőre talán teljesen tanácstalan vagy, de többféle módon is nekiállhatsz a keresésnek. Az egyik lehetőség, ha biztosra akarsz menni – olyan témába fektetnél időt és pénzt, ami valószínűleg érdeklődésre tart számot -, míg a másik, ha különféle tématípusok közül választanál.

HONNAN MERÍTS ÖTLETEKET?

Nézd át a blogbejegyzéseid! Ha már régebb óta írod a blogod, akkor ez alapján kirajzolódnak azok a témák, melyeket kedvel a közönséged. Ha valami írásban működik, akkor az valószínűleg működni fog videón is.
Keresd meg a legtöbbször megosztott közösségi médiás posztjaid! Ha a videód a közösségi médiában is közzétennéd, akkor érdemes elsősorban azt vizsgálni, hogy az egyes közösségi média csatornákon milyen témák teljesítettek jobban.
Nézd át a konkurencia videóit! Nem maradhat ki az sem, hogy a konkurenciától, vagyis a hozzád hasonló cégektől meríts ötleteket. Ezt megteheted manuálisan, vagy olyan segédeszközökhöz is fordulhatsz, mint a “Facebook elemzések”

MILYEN VIDEÓ-TÍPUSOK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ?

Termékvideók, márkavideók, eseményekről készült videók. Ezeken kívül vannak még a szakértői interjúk, tippek és tanácsok, magyarázó videók, animációs videók, ügyfél-vélemények, hírek megosztása, a színfalak mögött, kérdések és válaszok, üzenetek, hirdetések.

-forrás: https://webshark.hu/hirek/video-tartalom/

Vissza

A Te webáruházad is lehet trendi!

2023. 09. 18.
Az internet forradalma óriási változásokat hozott az életünkbe az elmúlt években, és a webáruházak is a digitális átalakulás egyik fő motorjai lettek. Az emberek egyre inkább preferáljá…
Bővebben

Honlap vagy app?

2023. 09. 07.
A digitális átalakulás korában a weboldalak és mobilalkalmazások számtalan szolgáltatás, információ és szórakoztatás kapujává váltak. Akár híreket olvas, élelmiszereket rendel, akár bar…
Bővebben

A Jó Honlap Anatómiája: Mi kell egy jó honlaphoz?

2023. 08. 29.
A digitális korban egy vállalkozás vagy szervezet online jelenléte döntő fontosságú. A honlap a digitális arculat egyik alapeleme, és az első benyomás, amit a látogatók kapnak róla. Egy…
Bővebben
További hírek