Háttérvideók a weboldalon

2019-09-10

A háttérvideók használata egy jó pár éve megjelenő trend a webdesignban, mely azonban még mindig vitákat generál a szakemberek között.

HÁTTÉRVIDEÓK HASZNÁLATA

Egyrészről ugyanis ott van az, hogy hatékonyan képes felkelteni az emberek figyelmét, miközben nem túl tolakodóan fut a háttérben. További fontos jellemzőjük, hogy a videóknál az elsődleges cél már inkább az érzelmek kiváltása lesz. Az érzelmek pedig rendkívül fontos szerepet játszanak egy márka image-ének építésekor, vagy akár a konverzióknál. Ugyanakkor persze a háttérvideók mégis adnak egy dinamikus, életteli vonást a weboldalaknak, melyek az érzelmek kiváltása révén nagyobb elköteleződést tudnak kiváltani a látogatókból.

A HÁTTÉRVIDEÓK ELŐNYEI

Vizuálisan vonzó – a videóháttereket használó weboldalak kiemelkednek a statikus weboldalak tömegéből. Egyediségüknek köszönhetően képesek több látogatót vonzani, és elköteleződést kiváltani. Ha videót használsz, akkor az emberek azt látják, hogy “trendi” vagy, egy olyan technológiát használsz, ami még nem érhető el mindenhol a weben. A kritikusnak számító első néhány pillanatban tudsz a videóddal hatni rájuk, és bizalmat kelteni, ami aztán a későbbiekben további elköteleződésre ösztönzi őket. Háttérvideón könnyen át tudod adni a márkád üzenetét. Az emberek jobban szeretnek megnézni egy videót, mint elolvasni egy szöveget.

A HÁTTÉRVIDEÓK HÁTRÁNYAI

Lassítják a weboldalt – a videók méretükből következően jelentősen lassíthatják egy weboldal betöltődési idejét. Nem igazán mobilbarátok. Megzavarhatja az embereket, ha túl nagy videót használsz, nehezen tudják megfejteni az üzenetedet, mert nem tudják, mire figyeljenek.

MIRE FIGYELJ HÁTTÉRVIDEÓK HASZNÁLATÁNÁL?

Háttérvideók nem valók minden weboldal számára. Ha csak egyszerűen a trendet akarod követni, akkor nem sokat segítesz a látogatóidnak a weboldalad használatában.

NEKED IS JÓ VÁLASZTÁS LENNE EGY HÁTTÉRVIDEÓ A WEBOLDALADRA?

A Goby Savy hat, háttérvideókat használó weboldal alapján vizsgálta meg, hogy valóban hasznosak, jól használhatók-e ezek. Érdemes videót használni, ha meg akarjuk mutatni azt a teljes érzelmi hatást, amit a szolgáltatásunk gyakorol a vásárlóra. Ha olyan komplex szolgáltatást kínálunk, melyet érthetőbben el lehet magyarázni egy rövid videóban, mint szövegben. Ha szolgáltatást kínálasz az embereknek, akkor mutathatod a cégeden belül zajló munkát, mert ez nyitottságot és átláthatóságot sugall. Ezeket mindenképpen gondold át, mielőtt belevágnál egy háttérvideó készítésébe és a weboldalad átalakításába, mert sokat nyerhetsz egy jó háttérvideóval, de bukhatsz is rajta.

HOGYAN HASZNÁLD A HÁTTÉRVIDEÓKAT?

1. Passzoljon a márkádhoz.

2. A háttérvideó maradjon a háttérben!

3. Figyelj az optimális hosszúságra!

4. Kapcsold le a hangot!

5. Törekedj a legjobb minőségre!

6. Ne feledkezz meg az okostelefont és tabletet használókról!

7. Tartsd észben a weboldal sebességét!

-forrás: https://webshark.hu/hirek/video-tartalom/

Vissza

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. 01. 26.
21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által s…
Bővebben

Lezárult a közönségszavazás!

2022. 12. 22.
Szívből gratulálunk a nyertes PregHello applikációnak! 5591 szavazattal kerültek az első helyre!
Bővebben

Közönségszavazás december 20-ig!

2022. 12. 13.
Idén 227 nevezést fogadtunk ’Az Év Honlapja’ pályázat 28 kategóriájába. Évről évre egyre kreatívabb és újításokban gazdag honlapokkal és applikációkkal találkozunk, ami megn…
Bővebben
További hírek