Így optimalizálj a sikeres Google Ads kampányokért

2019-10-01

Talán hallottál már a minőségi mutató fogalmáról a Google Ads kapcsán. Leegyszerűsítve, a minőségi mutató egy 1-10 közötti érték, ami a Google definíciója szerint egy „hirdetésaukciókon elért általános teljesítményről szóló összesített becslés”. A minőségi mutatóban a nagyobb érték jobb minőségre utal, és nagyobb árengedményt is jelent, míg az alacsonyabb érték rosszabb általános teljesítményre utal, és nagyobb CPC-t eredményez.

A minőségi mutató jellemzői

Mint említettük, a minőségi mutató egy 1-10 közötti érték, ami minél több, annál jobb. Láthatod azt is, hogy minden kulcsszónak saját minőségi értéke van, tehát a minőségi mutató nem egy fiókszintű érték. Két kulcsszó minőségi mutatójának nincs köze egymáshoz.

A minőségi mutatót három fő szempont befolyásolja: az adott kulcsszóhoz tartozó hirdetések átkattintási aránya, a hirdetések relevanciája, illetve a landing (vagyis cél-) oldalon kínált élmények.

Az átkattintási arány

Az átkattintási arány (röviden CTR), lényegében azon felhasználók százalékban kifejezett aránya, akik rákattintanak hirdetésedre, miután az megjelenik nekik.

Minél magasabb az átkattintási arány, annál jobb lesz a minőségi mutató is, és valójában ez a legfontosabb érték, ami közrejátszik a minőségi mutató kiszámításában. Értelemszerűen tehát olyan hirdetéseket kell készítened, amelyek átkattintásra ösztönzik a felhasználókat.

A hirdetések relevanciája

A következő szempont a hirdetés relevanciája, amely lehet átlagos, átlag feletti, vagy átlag alatti. Ez egy nem túl konkrét érték, de lényegében annyit megtudhatsz belőle, hogy a Google mennyire tartja relevánsnak a hirdetésedet az adott kulcsszóra. Te rákattintanál valamelyikre ezek közül? Ha nem, akkor valószínűleg érdemes változtatni rajta a jobb relevancia érdekében.

A landing oldalon kínált élmények

A landing oldalon kínált felhasználói élményekkel kapcsolatban lényegében arról van szó, hogy általánosságban milyen élményekre számíthat egy felhasználó landing oldaladon, miután rákattintott a hirdetésre. Minél inkább az adott kulcsszóra fókuszál a landing oldal témája, annál jobbnak számít ez az élmény.

-forrás: https://www.matebalazs.hu/minosegi-mutato-optimalizalasa-google-ads.html

Vissza

Miért fontos a blockchain technológia?

2024. 03. 27.
Manapság egyre több blokklánc alapú technológiával találkozhatunk, ilyen például a Blockchain kategória győztese, a Cryptoscan is. Egy dolog biztos, számos területen tör előre töretlenü…
Bővebben

"Az elsődleges és legfontosabb szempont az alkalmazás felhasználóbarát megjelenése"

2024. 03. 26.
A CryptoScan egy fiatalos csapat, akik először indultak a pályázaton, de máris hatalmas sikert értek el. Olyan felhasználóbarát alkalmazást akartak létrehozni, aminek a kezelése magától…
Bővebben

"Fontos az egyediség és a jó tartalom."

2024. 03. 21.
A REALTHERM Kft. olyan partnert választott, aki képes olyan weboldalt létrehozni, mely tükrözi a gyár modernitását és  helyét a piacon. A Cstudios csapatának projektvezetője, Vanye…
Bővebben
További hírek