Mire figyeljünk oda, ha webshopot indítunk -2. rész

2020-01-20

Ha webshopot szeretnénk felépíteni fontos, hogy az oldalunk könnyen kezelhető és felhasználóbarát legyen, mivel ezek a tényezők is hatással lehetnek a potenciális vásárlókra.

Termékleírás

A vásárlók egy webhopon keresztül történő vásárlás előtt a termékkel fizikailag nem tudnak érintkezni, ezáltal fontos, hogy a termékleírást a célközönségre, annak stílusára kell alakítani, illetve átfogó, részletes információt kell adni a termékről, ezáltal segítve a könnyebb vásárlói döntést.

Sebesség

A keresőoptimalizálás során fontos, hogy oldalunk sebességét növeljük, ezáltal a Google is előbbre helyez a rangsorban, illetve a vásárló számára is fontos, hogy egy-egy rendelés során ne kelljen hosszú ideig várakozni. Ha az oldalunk nem elég gyors, azzal azt kockáztatjuk, hogy a potenciális vásárló egy másik, gyorsabb oldalon rendeli meg a terméket.

A gyorsítást elősegítheti, ha például az interaktív elemeket az oldalunkon beágyazzuk vagy, ha csökkentjük a képek fájlméretét.

Gombok

Érdemes a webshopon belül a különböző gombokat jól láthatóan elkülöníteni más figyelemelterelő részektől, szövegektől, reklámtól, illetve lehetőleg az oldalon felül megjeleníteni, hiszen ezáltal a vásárló könnyebben tájékozódik.

Szállítás és fizetés

A szállítási és fizetési módoknál célszerű minél több választási lehetőséget feltüntetni, hiszen a különböző emberek különböző lehetőségeket preferálnak. A kitöltés során igyekezzünk egyértelművé tenni a szállítási költségeket, ezzel kiküszöbölhetjük az esetleges reklamációkat.

A szállítást, hogyha nem mi végezzük, akkor igyekezzünk megbízható céggel együtt dolgozni.

Problémakezelés

Amennyiben mégis panasz érkezik, fontos, hogy megfelelően kezeljük, minden levélre válaszoljunk, hiszen ezáltal bizalmasabb kapcsolat alakulhat ki vevőinkkel. Ha hibáztunk mindenféleképpen ismerjük el, illetve orvosoljuk azt.

Érdemes az e-mail címen kívül további elérhetőségeket is megadni oldalunkon.

 

Forrás:

https://www.k-design.hu/sikeres-jo-webaruhaz

https://egyedihonlapkeszites.hu/egy-webaruhaz-fontosabb-jellemzoi

Vissza

Early Bird kedvezménnyel indul a 2020-as Az Év Honlapja pályázat!

2020. 06. 09.
Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni augusztus 15-től Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Ma…
Bővebben

Tippek a helyes kulcsszavak kiválasztásához

2020. 03. 06.
A sikeres keresőoptimalizálás egyik legfontosabb része a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, hiszen ezek segítségével a kereső előbbre sorol a találati listán, így növelve látogató…
Bővebben

Hogyan legyen mobilbarát weboldalunk?

2020. 02. 18.
Az okostelefonok elterjedésével megnőtt a felhasználók mobilon való böngészésének száma, ezáltal a mobilon való weboldalak látogatottsága is az utóbbi időben, így lényeges, hogy webolda…
Bővebben
További hírek