TransferWise az okos döntés,ha pénzt utalnál külföldre!

2014-09-04

A TransferWise jelenleg a világ legolcsóbb nemzetközi pénzküldési megoldása,amely már a világ 43 országába biztosítja a pénzforgalmat mindig a legkedvezőbb deviza középárfolyamon,a legolcsóbban.
Működési lényege,hogy a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát,ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat.A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget,nettó különbséget utalja ki,vagy fogadja be,így a megbízások jelentős része országon belül marad.
Példa:Ha egy magyar család utalni szeretne Ausztriába 200 EURO-t,ezzel egy időben egy Ausztriában dolgozó magyar haza utal a családjának 150 EURO-t,akkor a két ország között csak 50 EURO fog megmozdulni.

Fontos tudnivalók: 
1. A TransferWise soha nem rendelkezik a te számlád felett.
A TransferWise oldalán történt megbízás megadása után neked kell belépned az online bankodba és átutalnod az összeget a TransferWise országon belüli számlájára.
Amennyiben nem rendelkezel online banking szolgáltatással és nem is szeretnéd ezt a szolgáltatást aktiválni (netbank) abban az esetben is tudod használni a szolgáltatást.
Egyszerűen csak fizesd be a TransferWise által megadott (országon belüli) bankszámlára az összeget személyesen,vagy a saját bankodból indíts hagyományos átutalást a részükre.
Ha az neked egyszerűbb,használhatod a kártyás fizetési opciót is,így minden ugyanúgy működik,mintha bármit vásárolnál az interneten.
Minden esetben írd be a referencia számot a megjegyzés rovatba!
Ahogy beérkezik a TransferWise számlájára az összeg,ők azonnal tovább utalják az általad megadott címzettnek a pénzt.
Tehát rajtad is múlik,hogy mikor ér oda!


2. Soha nem utalsz át összeget egyenesen valaki másnak!
A tranzakció minden esetben a TransferWise Ltd-n keresztül történik.A hagyományos deviza átutalásoktól eltérően a TransferWise oldalon adott megbízás folyamatosan nyomonkövethető,pontosan látható az éppen aktuális állapot.

Nézzük a költségeket:
Egy hagyományos banki (nemzetközi) átutalás költségei egy angol bankszámláról indítva általában 20-50 font között mozog 1000 font átutalása esetén.
Ha esetleg Western Union-t használsz,ez 120 fontba kerül
neked.Ezen kívül még számolnod kell a rossz deviza váltással is.
De mi a helyzet a TransferWise-al?
Nos,lényegesen jobban jársz.
Ha 200 fontot utalsz,1 font a költsége és a mindenkori középárfolyamon váltják a pénzedet.2000 font esetében az átutalás költsége 4.98 angol font.A különbség jól érzékelhető.
1000 font átutalása esetében kb.20000 forintot spórolsz ha TransferWise-zal küldöd a pénzt.
A szolgáltatás jelenleg angol,német,olasz,spanyol,lengyel nyelveken érhető el.

Vissza

Díjátadó képek

2019. 12. 03.
18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing T…
Bővebben

Íme 2019 legjobb honlapjai!

2019. 11. 28.
18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing T…
Bővebben

Lezárult Az Év Honlapja nevezési időszaka

2019. 11. 07.
Véget ért 'Az Év Honlapja' pályázat nevezési időszaka tegnap éjfélkor. 182 látványos honlap, applikáció kreatív és technológiai megoldás és marketing kampány érkezett összesen 2…
Bővebben
További hírek