TransferWise az okos döntés,ha pénzt utalnál külföldre!

2014-09-04

A TransferWise jelenleg a világ legolcsóbb nemzetközi pénzküldési megoldása,amely már a világ 43 országába biztosítja a pénzforgalmat mindig a legkedvezőbb deviza középárfolyamon,a legolcsóbban.
Működési lényege,hogy a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát,ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat.A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget,nettó különbséget utalja ki,vagy fogadja be,így a megbízások jelentős része országon belül marad.
Példa:Ha egy magyar család utalni szeretne Ausztriába 200 EURO-t,ezzel egy időben egy Ausztriában dolgozó magyar haza utal a családjának 150 EURO-t,akkor a két ország között csak 50 EURO fog megmozdulni.

Fontos tudnivalók: 
1. A TransferWise soha nem rendelkezik a te számlád felett.
A TransferWise oldalán történt megbízás megadása után neked kell belépned az online bankodba és átutalnod az összeget a TransferWise országon belüli számlájára.
Amennyiben nem rendelkezel online banking szolgáltatással és nem is szeretnéd ezt a szolgáltatást aktiválni (netbank) abban az esetben is tudod használni a szolgáltatást.
Egyszerűen csak fizesd be a TransferWise által megadott (országon belüli) bankszámlára az összeget személyesen,vagy a saját bankodból indíts hagyományos átutalást a részükre.
Ha az neked egyszerűbb,használhatod a kártyás fizetési opciót is,így minden ugyanúgy működik,mintha bármit vásárolnál az interneten.
Minden esetben írd be a referencia számot a megjegyzés rovatba!
Ahogy beérkezik a TransferWise számlájára az összeg,ők azonnal tovább utalják az általad megadott címzettnek a pénzt.
Tehát rajtad is múlik,hogy mikor ér oda!


2. Soha nem utalsz át összeget egyenesen valaki másnak!
A tranzakció minden esetben a TransferWise Ltd-n keresztül történik.A hagyományos deviza átutalásoktól eltérően a TransferWise oldalon adott megbízás folyamatosan nyomonkövethető,pontosan látható az éppen aktuális állapot.

Nézzük a költségeket:
Egy hagyományos banki (nemzetközi) átutalás költségei egy angol bankszámláról indítva általában 20-50 font között mozog 1000 font átutalása esetén.
Ha esetleg Western Union-t használsz,ez 120 fontba kerül
neked.Ezen kívül még számolnod kell a rossz deviza váltással is.
De mi a helyzet a TransferWise-al?
Nos,lényegesen jobban jársz.
Ha 200 fontot utalsz,1 font a költsége és a mindenkori középárfolyamon váltják a pénzedet.2000 font esetében az átutalás költsége 4.98 angol font.A különbség jól érzékelhető.
1000 font átutalása esetében kb.20000 forintot spórolsz ha TransferWise-zal küldöd a pénzt.
A szolgáltatás jelenleg angol,német,olasz,spanyol,lengyel nyelveken érhető el.

Vissza

Hogyan legyen felhasználó-központú a weboldalad?

2019. 04. 15.
A felhasználó-központú design egy olyan kifejezés, melyet a termékgyártók használnak az emberek számára történő tervezés folyamatának leírására. A felhasználó-központú design olyan mego…
Bővebben

Emojik használata, a jobb átkattintási arányért

2019. 04. 09.
Az emojik sokáig csak a fiatalabb generációk kommunikációjának részét képezték, mára azonban a mainstream online kommunikáció részévé váltak. Nem lehet úgy kiküldeni egy e-mailt vagy fe…
Bővebben

Hogyan érj el weboldalladdal jobb helyezést a Google keresőben?

2019. 04. 02.
Egy vállalkozás sikere nagy mértékben múlik azon, hogy mennyire hatékonyan tudnak új ügyfelet szerezni. Ennek az ügyfélszerzésnek a legolcsóbb és egyben az egyik leghatékonyabb formája…
Bővebben
További hírek