Kevés szabad hely van a gépén? Itt az 52 GB-os megoldás, ingyen

2014-10-10

Tudja, hogy mennyi ingyen online tárhelyet biztosítanak a legnépszerűbb felhőszolgáltatások? A Dropbox, a Google Drive, a OneDrive, a MediaFire és a Box összesen 52 GB-ot. A Jolicloud Drive abban segít, hogy mindezt egyetlen helyen tudjuk kezelni, így valóban kényelmesen használható alternatívát nyújt, ha a számítógépünkön már fogyóban van a hely.

Egyre több felhőszolgáltatás létezik dokumentumaink online tárolására, sok pénzért, de van néhány ingyenes és igen népszerű lehetőség is, mint például a Dropbox, a Google Drive, a Box, a MediaFire és a OneDrive. Csakhogy ezek közül – alap esetben, ha nincs valami akció – egyik sem kezel 15 GB-nál többet, így ha valaki mondjuk 30, 40 vagy akár 50 GB-nyi fájlt akar a felhőben tárolni, több szolgáltatáson belül kell lavíroznia, mindenhova be kell lépnie, gondolkodni, hogy mit hova tegyen, mi hova fér. Csak a nyűg van vele, ezt a problémát oldja meg egy csapásra a Jolicloud szolgáltatása, a Drive.

Ehhez létre kell hoznunk egy Jolicloud Drive tárhelyet, amihez elég regisztrálni Google Drive vagy Dropbox fiókunkkal, és máris megjelenik az oldal, ahol innentől kezdve mindent egy helyen tárolhatunk, kezelhetünk, nézhetünk és szerkeszthetünk. Ehhez még annyit kell tennünk, hogy a cikk elején felsorolt szolgáltatásokon lévő fiókjainkat két kattintással csatlakoztatjuk, illetve a Facebook, a Twitter, vagy a Google+ profilunkon megosztjuk a hírt, hogy a Jolicloud Drive-ot használjuk. Ezután a bal oldali sávban megjelenik minden felhő szolgáltatás, amelyek tárhelyei között egyetlen kattintással egyetlen oldalon belül válthatunk.

A dokumentumok kétféle nézetben is megjelennek, ha pedig a megfelelőt kiválasztottuk, láthatjuk is a különböző tárhelyekre feltett dokumentumainkat, amelyeket ugyanúgy szerkeszthetünk, ahogy az adott szolgáltatásnál megszoktuk. A PDF-eket itt is meg lehet nézni, az e-könyveket itt is lehet olvasni. A videókat és zenefájlokat is lejátszhatjuk, sőt a lejátszót minimalizálva eltehetjük a bal alsó sarokba, és kedvenc számaink hallgatása közben dolgozhatunk dokumentumainkkal.

A képek kezelése különösen profi ahhoz képest, hogy ingyenes szolgáltatásról van szó, hiszen ha megnyitunk egy képfájlt, a felső sávban rengeteg szerkesztési lehetőség közül választhatunk: elválaszthatunk színes és fekete-fehér részeket, szöveget írhatunk be a képre bármilyen színnel és sok betűtípussal, filterekkel dobhatjuk fel a képet, de vághatjuk is, az élességét is állíthatjuk, és nem is soroljuk tovább, a lényeg, hogy többet tud az oldal, mint néhány remek fotós alkalmazás együttvéve.

A Jolicoud egy másik szolgáltatással is rendelkezik, ez a Library, amely ugyan még béta állapotban van, de tapasztalatunk szerint így is elég jól műküdik. A Drive oldalán a bal felső sarokban válthatunk a Library oldalára, ahol szintén online fiókjainkat használva láthatjuk kedvenc oldalaink tartalmait egy helyen. De tényleg mindent és tényleg minden népszerű oldalról, íme a lista: Facebook, YouTube, Instagram, Evernote, Pocket, Feedly, Google +, Tumblr, Flickr, Picasa, Instapaper, Dailymotion, Vimeo, Scribd, Slideshare, ClodApp, Droplr, Readability, SoundCloud.

A Jolicloud Drive-ra visszatérve: a szolgáltatásnak van egy Chrome-bővítménye is, amellyel telepítés után ha jobb klikkel kattintunk valamire a böngészőn belül, a lehetőségek között ott lesz a Drive-ra mentés (Save to Drive) is, a kattintás után pedig azt is kiválaszthatjuk, hogy melyik fiókunkra mentsük a linket vagy mondjuk a képet. A Drive-hoz csatolhatunk fizetős felhőszolgáltatásokat is, ilyen a torrentekre (is) szakosodott Put.io, illetve a SugarSync.

Természetesen a Jolicloud Drive-nak is van fizetős verziója (5 euró/hó vagy 50 euró/év), ezért cserébe a csatolt felhőszolgáltatásokból korlátlan számú fiók dokumentumait kezelhetjük Drive-on (ingyen mindegyikből egyet-egyet lehet), illetve a drag and drop funkciót is megkapjuk a dokumentumok könnyű áthelyezésére.

Írhatnánk ezek után, hogy egyetlen negatívmot sem tudunk mondani erről a szuper szolgáltatásról, de egyetlenegy azért eszünkbe jut: hiányoljuk hozzá a mobil alkalmazást.

https://drive.jolicloud.com/welcome

hvg.hu

Vissza

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben

Mesterséges intelligencia (MI) használata a Labdarúgó-Európa-bajnokságon

2024. 07. 10.
A mesterséges intelligencia használata már számos területen elterjedt, használata a sportokban is hatalmas újítást jelent. A Labdarúgó-Európa-bajnokságon (foci EB) különböző módokon has…
Bővebben

Jelentkezz Agrár kategóriába!

2024. 07. 08.
Az agrárszektor ma már nem csak a hagyományos mezőgazdaságról szól, hanem a modern technológiák és innovatív megoldások színtere is. A precíziós gazdálkodás, a drónok használata, a szen…
Bővebben
További hírek