A tökéletes apa fia ingekhez tökéletes weboldal dukál

2021-08-03

Folytatódik ’Az Év Honlapja’ pályázat 20. születésnapi jubileumi interjúsorozata. Ezúttal az Apa Fia Ing Szettek nyertes pályázat meséli el, hogyan alkotta meg vállalkozását és a remek weboldalát.

1. Bemutatkozás, Kik vagytok, mivel foglalkoztok?

Daragóné Kovács Anett vagyok az apafiaingek megálmodója. 2017-ben született meg a kisfiam és az első éves fotózásra gondoltam veszek apa-fia inget. Megdöbbenésemre sem itthon, sem külföldön nem találtam ilyet. Így elkészíttettem magunknak. Mivel hiánycikk volt a piacon, így gondoltam készítünk neki egy weboldalt és meglátjuk mi lesz. A weboldalt a webfejlesztő férjem készítette (Web’n Design Studio), így rengeteg átbeszélgetett/átötletelt éjszaka után született meg a fejünkben a végleges terv.

 

2. Mennyire veszitek komolyan a digitális marketing kihívásait?

A weboldal fejlesztésénél nagyon fontosnak tartottuk, hogy a SEO szempontoknak megfeleljen, így az oldal teljes mértékben SEO és mobilbarátként készült. Számomra teljesen meglepő volt, hogy 0Ft-os marketing költséggel az oldal beindult és elindultak a rendelések/érdeklődések. Ezért készítettünk egy facebook és egy instagram oldalt is.

 

3. Anno miért döntöttetek úgy, hogy beneveztek Az Év Honlapja pályázatra? 

Az Év Honlapja pályázat 2018-ban pont akkor indult, amikor elkészült az oldalunk, így az újdonság és a technikai megoldások miatt nem volt kérdéses, hogy indítjuk-e az oldalt a versenyen.

 

4. Milyen elismerésben részesültetek és melyik évben?

2018-ban indultunk az Év Honlapja pályázaton és „Márka” kategóriában elnyertük a „Minőségi Díj”-at.

 

5. Mennyire ösztönzött, hogy a szakmai zsűri elismerte a munkátokat?

Megrendelések szempontjából nem tudom, hogy mit hozott nekünk az Én Honlapja pályázat, viszont weboldalkészítés oldalon több új ügyfelünk azért keresett meg, mert nyertünk díjat és nagyon tetszett neki az oldal.

 

6. Mennyire ösztönzött, hogy a szakmai zsűri elismerte a munkátokat?  

Ennek a díjnak (Minőségi díj) örültünk a legjobban, mert így a magát az oldal készítése, a belső technikai megoldások kerültek díjazásra. Ez számunkra a legnagyobb elismerés, hiszen nem csak a weboldalt, hanem a vele eltöltött munkaórákat is elismerték.

 

7. Mit jelent számodra egy jó weboldal? Amikor a saját díjnyertes weboldalatokat fejlesztettétek, milyen szempontokat vettetek figyelembe?

Számunkra egy jó weboldal mobilbarát, megfelel a SEO szempontoknak, így könnyen megtalálható a Google-ban is, átlátható és egyszerűen kezelhető. A saját weboldalunk fejlesztésénél is ezeket a szempontokat vettük figyelembe. Fontos volt más kívülállók véleménye is az oldalról, mennyire találnak meg rajta egy-egy dolgot, mennyire tartják egyszerűnek vagy épp bonyolultnak az ing összerakást.

 

8. Számodra mit jelent a digitalizáció, milyen céges vagy személyes kihívások előtt állsz?

A weboldalhoz készítettünk egy belső felületet is, ahol minden menüpontot tudok szerkeszteni, látom a megrendeléseket, nyomon tudom követni melyik rendelés hol tart. Ez a rendszer eléggé megkönnyíti és leegyszerűsíti a munkámat. Még vannak benne kisebb hiányosságok, de minden fejlesztés folyamatban van, hogy még egyszerűbb és átláthatóbb legyen a megrendelések kezelése.

 

9. Mit gondolsz, mit hoz a digitális jövő a szakmádban? Merre érdemes tartani?

Szakmámban a digitális jövő a még több online jelenlét – gondolok itt facebook, instagram – illetve, hogy az ügyfelek minél inkább magukénak tudják érezni az online megrendelést is. Több fénykép az ingekről, a mintákról, színekről. Mivel jelenleg még nincs üzletünk, illetve nem is biztos, hogy mindenki el tudna jönni, így nem tudják megfogni az anyagot, nem tudják hozzánézni egy esetlegesen már meglévő ruhához a színeket. Így valóban nehéz a rendelés, de igyekszünk ezeken javítani, fejleszteni.

 

10. Kiknek ajánlanád, hogy vegyenek részt Magyarország legnagyobb digitális versenyén?  

Minden olyan kis és közép vállalkozásnak ajánlom az Év Honlapja versenyt, akiknek fontos a jó online megjelenés. Számunkra fontos volt az online megjelenés is és fontos volt a szakmai elismerés is, mivel mint már említettem magát az oldalt is mi fejlesztettük.

 

11. Mit kívánsz Pályázatunknak 20. éves szülinapja alkalmából?

Kívánjuk, hogy továbbra is maradjanak meg szigorú zsűrinek és a valóban jó technikai megoldásokat, újdonságokat díjazzák mint eddig. Bízunk benne, hogy rengeteg cégnek fontos az online megjelenés, és sokakhoz eljut a pályázati lehetőség híre is.

 

12. Mi volt a legérdekesebb történeted, ami a digitalizációhoz kapcsolódik?

Számomra a legérdekesebb az, hogy 0Ft anyagi ráfordítással, de megfelelő technikai háttérrel beindult az oldal, érkeznek megrendelések.

 

13. A partnereid hány százaléka érkezik a weboldaladról vagy a közösségi média felületeidről?

Az apafiaing-nél jelenleg az ügyfeleim 100%-a az online vagy social felületről érkezik. A weboldal fejlesztésnél ügyfeleink nagy része vagy ajánlásból vagy online keresőből érkezik.

 

14. Min lepődtél meg a weboldaladdal kapcsolatban?

A legjobban azon lepődtünk meg a weboldalunkkal kapcsolatban, hogy mindenféle fizetős marketing nélkül rengeteg rendelésünk érkezik. Ügyfél visszajelzések alapján könnyen kezelhető, teljesen ügyfélbarát a weboldal.

 

15. Milyen fejlesztéseket terveztek a weblapon?

Weboldalunkon szeretnénk a megrendelő felületet továbbfejleszteni a visszajelzések alapján. Ilyen pl: a két színkezelés, a több ingszett megrendelése különböző típusokban. Jelenleg kapacitás hiánnyal küzdünk, így ideiglenesen fel kellett függesztenünk a megrendelések leadását.

 

16. Hogyan látod, merre fejlődik a digitális jövő?

Szerintem túl gyorsan fejlődik a digitális világ, így nem mindig tudjuk a lépést tartani vele, de igyekszünk.

Vissza

“A mottónk: Digitális jelenléted, amire mi is büszkék lehetünk.”

2024. 04. 24.
A mai interjúnkban a YCO Digital Agency csapatát kérdeztük, akik Márkasite kategóriában Minőségi díjat szereztek. A YCO Digital Agency csapata azt tanácsolja azoknak, akik most kez…
Bővebben

"Az online Árfigyelő hiteles és megbízható információkat szolgáltat a fogyasztók számára."

2024. 04. 21.
Mai interjúnkban a Gazdasági Versenyhivatalt kérdeztük, Horváth Bálint kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre. "Az Év Honlapja" pályázaton Kormányzat kategóriában Minőség…
Bővebben

Hogyan kommunikálj a közönségeddel?

2024. 04. 19.
Gondolatainkat és önmagunkat akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha kommunikálunk. A kommunikációs folyamat során mindig információkat adunk át és cserélünk az online- és az offline tér…
Bővebben
További hírek