Mi tartozik az Önkormányzatok és települések kategóriába?

2021-10-06

Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek.

Települési önkormányzatok a községekben, a városokban, járásszékhely városokban, megyei jogú városokban és a fővárosi kerületekben működnek. A területi önkormányzatok pedig a megyékben. A fővárosi önkormányzat egyszerre települési és területi önkormányzat is.

Ebbe a kategóriába nevezhet minden helyi önkormányzat, ami a közügyek lényegi részét saját hatáskörében szabályozza és igazgatja a helyi lakosság érdekében, illetve ide tartozik minden hazai település weboldala is.

Minden önkormányzatnak szüksége van egy csatornára, melyen keresztül az adott település lakossága felé nyújt információkat és bizonyos államigazgatási szolgáltatásokat, kommunikál a térségben letelepedett vagy letelepedést tervező vállalkozásokkal, valamint turisztikai szempontból is meg kell jelenítenie az adott várost / községet.

Ez a csatorna a weboldal, amit fontos, hogy felhasználóbarát és esztétikus megjelenésű legyen. Napjainkban az emberek szeretik ügyeiket online intézni, így elengedhetetlen, hogy egy jól működő, sok funkcióval és információval ellátott felülettel találkozzon a honlapra látogató.

Ha rendelkezel ilyen weboldallal és szeretnél visszajelzést kapni egy szakmailag elismert zsűritől, nevezd be ’Az Év Honlapja’ pályázaton!

Vissza

“A mottónk: Digitális jelenléted, amire mi is büszkék lehetünk.”

2024. 04. 24.
A mai interjúnkban a YCO Digital Agency csapatát kérdeztük, akik Márkasite kategóriában Minőségi díjat szereztek. A YCO Digital Agency csapata azt tanácsolja azoknak, akik most kez…
Bővebben

"Az online Árfigyelő hiteles és megbízható információkat szolgáltat a fogyasztók számára."

2024. 04. 21.
Mai interjúnkban a Gazdasági Versenyhivatalt kérdeztük, Horváth Bálint kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre. "Az Év Honlapja" pályázaton Kormányzat kategóriában Minőség…
Bővebben

Hogyan kommunikálj a közönségeddel?

2024. 04. 19.
Gondolatainkat és önmagunkat akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha kommunikálunk. A kommunikációs folyamat során mindig információkat adunk át és cserélünk az online- és az offline tér…
Bővebben
További hírek