Mi tartozik az Önkormányzatok és települések kategóriába?

2021-10-06

Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek.

Települési önkormányzatok a községekben, a városokban, járásszékhely városokban, megyei jogú városokban és a fővárosi kerületekben működnek. A területi önkormányzatok pedig a megyékben. A fővárosi önkormányzat egyszerre települési és területi önkormányzat is.

Ebbe a kategóriába nevezhet minden helyi önkormányzat, ami a közügyek lényegi részét saját hatáskörében szabályozza és igazgatja a helyi lakosság érdekében, illetve ide tartozik minden hazai település weboldala is.

Minden önkormányzatnak szüksége van egy csatornára, melyen keresztül az adott település lakossága felé nyújt információkat és bizonyos államigazgatási szolgáltatásokat, kommunikál a térségben letelepedett vagy letelepedést tervező vállalkozásokkal, valamint turisztikai szempontból is meg kell jelenítenie az adott várost / községet.

Ez a csatorna a weboldal, amit fontos, hogy felhasználóbarát és esztétikus megjelenésű legyen. Napjainkban az emberek szeretik ügyeiket online intézni, így elengedhetetlen, hogy egy jól működő, sok funkcióval és információval ellátott felülettel találkozzon a honlapra látogató.

Ha rendelkezel ilyen weboldallal és szeretnél visszajelzést kapni egy szakmailag elismert zsűritől, nevezd be ’Az Év Honlapja’ pályázaton!

Vissza

December 1. éjfélig nevezhetsz 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. 11. 30.
Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak 3 nap van a határidőig, jelentkezz még ma! Fejle…
Bővebben

Nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra december 1 éjfélig!

2022. 11. 14.
Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak 2 hét van a határidőig, jelentkezz még ma!
Bővebben

UI és UX, amit tudnod kell róluk

2022. 11. 08.
A UX és a UI olyan rövidítések, amelyek mindössze két- két betűből állnak, mégis nagyon nagy jelentőséggel bírnak. A weblapszerkesztés legösszetettebb folyamatai, amelyeknek célja, hogy…
Bővebben
További hírek