"Ma már sok honlapkészítés egy csapatmunka eredménye" - a Kreatív Vonalak Kft.-t kérdeztük

2023-02-28

Interjúnkban bemutatkozik Az Év Honlapja Díjátadó pályázója, a többszörösen díjazott Kreatív Vonalak Kft., akik nem kevesebbel, mint három Minőségi díjjal, két Az Év Honlapja díjjal, és Az Év Honlapja Abszolút díjjal távoztak a díjátadóról. Nagy Barnát, a cég ügyvezetőjét és társalapítóját kérdeztük az elmúlt évek legnagyobb szakmai és emberi kihívásairól, valamint a jövőbeni céljaikról.

 

Mit jelent számotokra Az Év Honlapja díj?

Azon kevés szakmai versenyek közé tartozik Az Év Honlapja, amelyen egyforma esélye van a mikrovállalkozásnak és egy nemzetközi márkának. Csak az számít, hogy milyen jó honlapon tudja fogadni a látogatót, milyen értéket teremt a tartalmával vagy működésével a számára. Ezért minden vállalkozás számára fontos inspirációnak tartjuk a megmérettetést.

 

Mi volt a motiváció arra, hogy megmutassátok magatokat a szakmai zsűri előtt?

Szerettünk volna egy hozzáértő visszajelzést a munkáinkra, és amennyiben a szakmai zsűri szerint is jó az, amit letettünk az asztalra, ezzel a hírrel megörvendeztetni az ügyfeleinket.

 

Mikor kezdtétek fejlesztését? Milyen fázisokon kellett végigvinni a weboldalt ahhoz, hogy sikeres, átlátható legyen?

Mi a legtöbbször komplett márkaépítések részeként tervezzük meg a honlapot, ezért stratégia-arculat-honlap fázisokon megyünk végig.

 

Milyen fajta kihívásokkal találkoztatok a honlapotok fejlesztése során?

Manapság sokan szeretnek saját fejlesztővel vagy preferált rendszerrel dolgozni, ehhez igazodva ma már sok honlapkészítés egy csapatmunka eredménye.

 

Melyik nagyobb feladat számotokra, az üzleti partnerek, vagy a fogyasztóknak megfelelni? Miért?

Általában a fogyasztók felé elég világos, hogyan tud egy márka vonzóbb lenni. A nagyobb kihívás az szokott lenni, hogyan egyeztethető össze az üzleti partner céljai a bevett gyakorlatával, üzleti vagy személyes elképzeléseivel. Akikkel ebben könnyen egy hullámhosszra lehet kerülni, azok szoktak eljutni Az Év Honlapja és más szakmai elismerésekig.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes a mihamarabb kiegészíteni a honlapokat?

Ha eddig nem mindenki számára lett volna egyértelmű, az elmúlt három évben mellbevágó felismerés volt, hogy a változás állandó és gyorsul. Azok nyernek, akik magas szintű lelki és üzleti rugalmasságot tudnak kifejleszteni, és a lényegre koncentrálnak: A vevőnek nyújtott értékre.

 

Mit gondoltok, milyen hatást gyakoroltok a vásárlóerőre? Mivel kötelezitek el a fogyasztókat?

Hiszünk abban, hogy minden egyes honlappal, amit örömmel néznek a látogatók, minden webáruházzal, amiről örömmel vásárolnak, egy kicsit jobb lesz a világ. Mi megtapasztaltuk, hogy akár sokszoros különbséget jelenthet csupán a megjelenés. És akkor a mondanivalóról és a működésről akkor még nem is ejtettünk szót...

 

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben?

Szeretnénk hatékonyabban segíteni azoknak, akik szeretnének fejlődni az internetes megjelenésben. Hogy ez milyen formában lenne a leghasznosabb, azon még gondolkozunk. Talán annak is eljött az ideje, hogy húsz év tervezői tapasztalatát egy könyvben foglaljuk össze.

 

Sok sikert kívánunk!

 

Vissza

A Művészet Jövője: Az NFT-k és a Digitális Műalkotások

2024. 07. 17.
A művészet és a technológia kapcsolata mindig is egy izgalmas kérdés volt, de az utóbbi években az NFT-k (Non-Fungible Tokens) megjelenése új dimenziót nyitott meg a digitális művészet…
Bővebben

Legyen a Tiéd Az Év Applikációja!

2024. 07. 16.
Az Év Applikációja díj elnyerése nem csupán presztízst jelent, hanem egyben elismerést is a digitális innováció és a felhasználói élmény terén. Az idei pályázat különösen izgalmas, hisz…
Bővebben

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben
További hírek