“Egy jó weboldal elkészítése több, különböző kompetencia és szakterület együttes eredménye.”

Interjú a FERLING KFT. csapatával.
2024-06-01

Mai interjúnkban a FERLING Kft. csapatát kérdeztük, akik Rendezvény kategóriában nyertek Különdíjat. Az alapítók elkötelezettsége, szenvedélye hozzájárult ahhoz, hogy egy olyan honlapot hoztak létre, ami nem csak informatív és hasznos, de vizuálisan is lenyűgöző. Az Év Honlapja díj számukra szakmai elismerést jelenti, és motivációt ad a jövőbeli projektekhez. Céljuk, hogy további színvonalas projekteken dolgozhassanak és izgatottan várják, hogy nevezhessenek az Év Honlapja díj következő kiírásában. 
 

Mi motivált arra, hogy nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt weboldal 2021-es, sikeres és szintén különdíjjal elismert Év Honlapja nevezése óta számos változáson esett át. Míg a fesztivál és így a weboldal létrejöttekor a koronavírus világjárvány okán kizárólag az online térben szólította meg az egyetemi felvételire készülő diákokat és szüleiket, addig mára hibrid megoldásként nem csak online, de fizikailag is látogathatók az egyetemi élettel való ismerkedéshez hozzásegítő előadások, amelyekről számos információ elérhető a honlapon. Mivel tavaly ősszel már a negyedik ilyen beiskolázási rendezvény került megrendezésre, így fontossá vált a korábbi évek eseményeinek archiválása is, emellett pedig a weboldal megújult arculatot is kapott, illeszkedve az egyetem brandjéhez.

 

Milyen szempontokat vettél figyelembe a weboldal/applikáció megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végig menni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

Legfontosabb szempont a megrendelővel történő egyeztetés és az igények felmérése volt. Mivel ez a projekt korábban már elkészült, így az egyeztetéseken az új igények és funkciók átbeszélése volt a cél. Ezután ezen feladatokat kidolgoztuk és a mi nyelvünkön task-osítottuk, hogy a feladatoknak meglegyenek az időbecslései. Ezt követően az ügyféllel átbeszéltük a fontossági sorrendet, majd sprintekre ütemezve megkezdtük a feladatok teljesítését.

 

Milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesültél a folyamat alatt?

Mivel ez egy második kör volt, igazából a nehézségek az első fázisban már kijöttek, amikor nagyobb koncepciók lettek kialakítva. Ebben az ütemben a design átalakítása és a funkciók tökéletesítése volt a cél.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes a mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? Milyen jó tanáccsal látnátok el azokat, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését?

Ami nálunk fontos tényező,hogy a tervezésre és a tesztelésre kell elegendő időt szánni. Emellett bátran ajánljuk mindenkinek, hogy a megrendelőt minél hamarabb be kell vonni a még félkész verziókba, hogy még nagyobb rálátása legyen az eredményre és legyen lehetősége menet közben is módosítani, változtatni,hogy a végeredmény számára lehető legkedvezőbb, leghasznosabb legyen.

 

Hogy támogatja a weboldal azt, hogy sikeres legyen egy rendezvény?

A weboldalon keresztül a sokszínű programkínálat minden egyes eseménye megtalálható, amely megkönnyíti az résztvevők előzetes tájékozódását, egyfajta „útvonalterv” kialakítását a fesztivál sodró kínálatában. A programok között keresni, illetve szűrni is lehet, például témakörök, karok és szervezetek, előadók vagy tudományágak alapján. Emellett pedig egy élő stream segítségével azok se maradtak le a történésekről, akik nem tudtak a helyszínre ellátogatni.

 

Milyen hatással volt szerinted a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek?

Az, hogy az Év Honlapja pályázaton már második alkalommal indultunk el az Irány a PTE! Kultúrfeszt weboldallal és szerepeltünk sikeresen, nagyobb láthatóságot biztosított a Pécsi Tudományegyetem pályaválasztási rendezvényének, ahol egy napra mindenki átélhette, milyen érzés egyetemistának lenni. Mivel a továbbtanulás egy, akár az egész életet meghatározó döntés, ezért fontos, hogy inspiráló irányok és életpályautak kerüljenek bemutatásra annak érdekében, hogy mindenki olyan szakra jelentkezzen, amely érdekli.

 

Mit jelent számodra a kapott elismerés?

A szakma elismerését, láthatóságot, egy olyan „elit klubot”, amely validálja a munkánkat meglévő és leendő ügyfeleink, illetve partnereink számára egyaránt. Azzal, hogy évről-évre megmérettetjük magunkat, keletkezik egy képünk a piaci folyamatokról és sikereket érünk el, a jövőbeli projektekre merítünk motivációt és inspirációt.

 

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

Szeretnénk további színvonalas projektek megvalósításában részt venni, amelyekkel eséllyel pályázhatunk az Év Honlapja díj következő kiírásában is, különös tekintettel a mobil applikáció fejlesztés kategóriájában.

 

Vissza

A Művészet Jövője: Az NFT-k és a Digitális Műalkotások

2024. 07. 17.
A művészet és a technológia kapcsolata mindig is egy izgalmas kérdés volt, de az utóbbi években az NFT-k (Non-Fungible Tokens) megjelenése új dimenziót nyitott meg a digitális művészet…
Bővebben

Legyen a Tiéd Az Év Applikációja!

2024. 07. 16.
Az Év Applikációja díj elnyerése nem csupán presztízst jelent, hanem egyben elismerést is a digitális innováció és a felhasználói élmény terén. Az idei pályázat különösen izgalmas, hisz…
Bővebben

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben
További hírek