"Különös figyelmet fordítottunk a felhasználói visszajelzések beépítésére"

Interjú a FutureSmile csapatával.
2024-06-09

A mai interjú során a FutureSmile csapatát kérdeztük, akik Egészségügy kategóriában Az Év Honlapja díjat nyerték meg. 

Nevezésük legfőbb célja, a szakmai elismerés megszerzése, valamint a szélesebb közönség elérése volt. A weboldal tervezése során a felhasználói élményt, illetve az esztétikai megjelenést vették figyelembe, ezáltal a gyors információ elérés adott a felhasználók számára. 

A pályázatnak köszönhetően márkájuk ismertebb lett, így nagymértékben segített a terjeszkedésben, ezzel új lehetőségeket kínálva számukra. 
 

Mi motivált arra, hogy nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

'Az Év Honlapja' pályázatra való nevezés fő motivációja a szakmai elismerés megszerzése volt. Fontos volt számunkra, hogy a fejlesztési és tervezési munkánk eredményeit egy szélesebb közönség előtt is bemutathassuk, valamint visszajelzést kapjunk a szakma prominens szereplőitől. Ezenfelül, egy ilyen díj elnyerése hozzájárulhat a csapatunk motivációjának növeléséhez.

 

Milyen szempontokat vettél figyelembe a weboldal megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végigmenni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

A weboldalak tervezése során elsősorban a felhasználói élményre (UX), a funkcionalitásra és az esztétikai megjelenésre összpontosítottunk. A fejlesztési folyamat több lépésből állt: kutatás a célközönségről, a versenytársak elemzése, wireframe készítése, felhasználói tesztelés, majd a visszajelzések alapján történő iteráció. A weboldal struktúrájának kialakításánál fontos volt az információk könnyű hozzáférhetősége és a navigációs rendszer intuitivitása.

 

Mennyivel nehezítette meg a dolgot az, hogy nem volt elég egy jól kinéző, információt közvetítő weboldalt létrehozni, hanem vásárlást is generálni kell az oldalon?

Az e-commerce aspektusa jelentősen megnövelte a projekt komplexitását, mivel itt nem csak az információ átadása a cél, hanem a konverziók maximális növelése is. Ennek érdekében kiemelten foglalkoztunk a felhasználói útvonal optimalizálásával, a biztonságos fizetési lehetőségek integrálásával és a vásárlási folyamat egyszerűsítésével. A design és a funkcionalitás egyensúlya kulcsfontosságú volt, azonban ez ma már alapkövetelmény az újonnan születő weboldalak tekintetében.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltél fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat?

Az utóbbi időben növekvő trend a hangalapú keresés és az AI technológiák integrálása, mint például a chatbotok. Ezenfelül, a fenntarthatóság és az adatvédelem iránti növekvő igények is fontos szempontok. Az új weboldalak további fejlesztése során ezeket a trendeket kell szem előtt tartanunk, hogy versenyképesek maradhassunk.

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon?

A felhasználói élményt minden területen igyekeztünk előtérbe helyezni: a gyors betöltési idők, a könnyen navigálható interfész, a vizuálisan vonzó design és az interaktív elemek mind hozzájárulnak a felhasználók pozitív élményéhez. Különös figyelmet fordítottunk a felhasználói visszajelzések beépítésére, ami önmagában bizalomépítő hatást vált ki. 

 

Milyen megoldásokkal lett a honlap informatív és átlátható?

Az információs architektúra átgondolt tervezése révén biztosítottuk, hogy a látogatók gyorsan megtalálják a keresett információkat. Az egyértelmű menüpontok, kategóriák, a keresőbarát szövegek és a vizuális elemek segítenek az információk hatékony átadásában, valamint a FAQ szekciók, letisztult CTA-k, és releváns grafikai elemek is tovább növelik az oldalak átláthatóságát.

 

Milyen hatással volt szerinted a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek?

A díjnyertes státuszunk jelentős mértékben hozzájárult a márkánk ismertségéhez és hitelességéhez. A médiafigyelem és az elismerés révén új látogatókat vonzottunk, és megerősítettük meglévő ügyfeleink bizalmát. Ez a siker segített abban is, hogy új piacok felé terjeszkedjünk, és új lehetőségeket találjunk a további növekedésre.

 

Mit jelent számodra a kapott elismerés? 

Egy visszajelzés, hogy jó úton járunk, és tovább kell haladnunk, hogy még páciens-barátabb honlapot és élményt tudjunk nyújtani.

 

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

Applikáció fejlesztés, és jövőre duplázás!

 

Vissza

Legyen a Tiéd ’Az Év Technológiai és Digitális Megoldása’!

2024. 07. 26.
Idén is 30 kategóriában keressük az innovatív technológiai és digitális megoldásokat alkalmazó kreatív honlapokat és applikációkat.
Bővebben

Forma-1 Magyar Nagydíj Marketingstratégiája

2024. 07. 24.
A Forma-1 Magyar Nagydíj nem csupán egy jelentős sportesemény Magyarország számára, hanem egy komplex marketinggépezet, amely évente több százezer rajongót vonz és jelentős gazdasági ha…
Bővebben

Legyen a Tiéd Az Év Kreatív Megoldása!

2024. 07. 22.
Sokan úgy vélik, hogy még egy telített piacon is elég csupán egy kreatív ötlettel előállni (például egy új termék, szolgáltatás, vagy a digitális közegben létrehozott tartalom) a sikerh…
Bővebben
További hírek