"Víziónk egy komplex digitális miniklinika építése"

A DokiLab Kft.-t kérdeztük
2023-03-24

Interjúnkban bemutatkozik ‘Az Év Honlapja’ pályázója, a DokiLab Kft., akik Egészségügy kategóriában Minőségi díjjal távoztak a díjátadóról. Somogyi Tibort,  alapító ügyvezetőt kérdeztük az elmúlt évek legnagyobb szakmai és emberi kihívásairól, valamint a jövőbeni céljaikról.

 

Mit jelent számotokra Az Év Honlapja díj?

Először 2013-ban nyertünk díjat még az easyMaths.hu-val, azóta meghatározó számunkra Az Év Honlapja szakmai elismerés, ha a felületünk értékeléséről van szó.

Mi volt a motiváció arra, hogy megmutassátok magatokat a szakmai zsűri előtt? 

Az applikációk után elkészítettük a szolgáltatás web-es verzióját is, amit szintúgy szerettünk volna megmérettetni.

Mikor kezdtétek fejlesztését? Milyen fázisokon kellett végigvinni a weboldalt ahhoz, hogy sikeres, átlátható legyen?

A DokiApp fejlesztése már 2019-ben elkezdődött, a webes felületre való hangsúly áttétel pedig 2021-ben jött el igazán, azóta ez az elsődleges fejlesztési platform. Minden évben 3-4 új funkcióval bővül a felület, így érkezhettünk el a 2022-es állapotig.

Milyen fajta kihívásokkal találkoztatok a honlapotok fejlesztése/ elkészítése során? 

A webalkalmázsunkat szeretnénk minden eszköz minden böngészőjére optimalizálni, ami messze nem olyan egyszerű,  mint így leírva :) Érezhetően Chrome felületre a legegyszerűbb fejleszteni, de nem szeretnénk kizárni senkit a szolgáltatásból. A videóhívás funkciót pedig a Safari böngészőkre a legnehezebb optimalizálni.

Melyik nagyobb feladat számotokra, az üzleti partnerek, vagy a fogyasztóknak megfelelni? Miért?

Nálunk szinte megegyezik a kettő, mivel a digitális egészségplatformunkat vállalatok rendelik meg, ezen keresztül érik el a munkavállalók a számukra ingyenes funkciókat. Egyszerre fejlesztjük úgy a felületet, hogy a vállalatok számára is a legtöbb előnnyel járjon, amellett, hogy a munkavállalók is magas felhasználói élménnyel találkozzanak. 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes a mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? 

Bár ez kevésbé tartozik a honlapra, de a funkcióink komplexitása lassan visszaköveteli az appok meglétét is, amit hamarosan meg is teszünk.

Mit gondoltok, milyen hatást gyakoroltok a vásárlóerőre? Mivel kötelezitek el a fogyasztókat?

Egy hagyományosan lassú és kusza területet sikerült könnyen elérhetővé és fogyaszthatóvá tenni a fogyasztók felé, ez az egészségügyi ellátáshoz való gyors és modern hozzáférés. 

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben?

Szeretnénk 10 fölé vinni a meglévő 6 funkciót, amely a mostani 3 nyelv helyett akár 10 nyelven is elérhető legyen. Víziónk egy komplex digitális miniklinika építése.

 

Vissza

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben

Mesterséges intelligencia (MI) használata a Labdarúgó-Európa-bajnokságon

2024. 07. 10.
A mesterséges intelligencia használata már számos területen elterjedt, használata a sportokban is hatalmas újítást jelent. A Labdarúgó-Európa-bajnokságon (foci EB) különböző módokon has…
Bővebben

Jelentkezz Agrár kategóriába!

2024. 07. 08.
Az agrárszektor ma már nem csak a hagyományos mezőgazdaságról szól, hanem a modern technológiák és innovatív megoldások színtere is. A precíziós gazdálkodás, a drónok használata, a szen…
Bővebben
További hírek