A történetmesélés ereje a Content Marketing világában

Storytelling
2024-03-12

A puszta termékleírásokon és promóciós üzeneteken túl a történetmesélés egyedülálló módon képes magával ragadni a közönséget, érzelmi kapcsolatot teremteni és maradandó benyomást kialakítani.

A történetmesélés alapvetően többről szól, mint egyszerű információközvetítésről, olyan narratívát kell létrehozni, amely magával ragadja, inspirálja a közönséget, és rezonál rá. Az emberiség kezdete óta mesélünk történeteket és szerves részét képezi a kommunikációnknak. Gondoljuk csak a barlang rajzokra.

Egy korábbi kutatással alá is lehet támasztani, hogy mennyire hatékony a Storytelling a marketingben: Stanford egyetemi kutatás

MRI segítségével vizsgálták a különböző agyi funkciókat a mesélőn és a hallgatón is egyaránt. A hallgatónak ugyan azok az agyi területei aktiválódtak mint a mesélőnek. Tehát tükrözte a mesélő agyát, vagyis olyan mintha a hallgató is átélné a történetet. Belekerülsz a történetbe és így te is a részesének érzed magad, ezt a hatást tudod felhasználni a marketingben.


A történetmesélés igazi ereje abban rejlik, hogy képes érzelmeket kiváltani.


Azért beszélünk egy erőteljes marketing eszközről, mert érzelmi kapcsolatot teremt. Az érzelmi területre való ráhatással a márkák hűséges és elkötelezett vásárlói bázist hozhatnak létre.

 

Nike "Just Do It":

A történet a sportmárka újra pozicionálásával kezdődött, olyan kampányt kerestek, amely rezonál a fogyasztókkal és megkülönbözeti a többi sportmárkától.

A "Just Do It" kampány vonzerője az egyszerűségében rejlik. A szlogen ugyanis a cselekvésre való ösztönzés felhívása lett, azonban ez a sporton túl is visszhangra talált. A kampány arra ösztönzi az embereket, hogy kövessék az álmaikat és győzzék le határaikat.

A Nike sikerében döntő szerepet játszott a történetmesélésen keresztül való inspirálás, motiválás és kapcsolatteremtés a fogyasztókkal.

 

A következő cikkünkben összegyűjtünk néhány Storytelling eszközt.

Vissza

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben

Mesterséges intelligencia (MI) használata a Labdarúgó-Európa-bajnokságon

2024. 07. 10.
A mesterséges intelligencia használata már számos területen elterjedt, használata a sportokban is hatalmas újítást jelent. A Labdarúgó-Európa-bajnokságon (foci EB) különböző módokon has…
Bővebben

Jelentkezz Agrár kategóriába!

2024. 07. 08.
Az agrárszektor ma már nem csak a hagyományos mezőgazdaságról szól, hanem a modern technológiák és innovatív megoldások színtere is. A precíziós gazdálkodás, a drónok használata, a szen…
Bővebben
További hírek