Így nem kell félnie, ha nyilvános wifivel használja a telefonját

2014-09-24

Sajnos a wifi kapcsolatok, különösen a nyilvánosak, nem túl biztonságosak, aminek mindenképpen óvatosságra kell intenie bennünket. Az otthoni kapcsolatot érdemes erős jelszóval védeni, ha pedig nyilvános helyen wifizünk, semmiképpen se végezzünk érzékeny műveleteket, például banki utalásokat.

Van azonban egy remek eszköz arra, hogy csökkentsük a kockázatokat: a TunnelBear VPN nevű app. A program már ismert PC-s körökben, most viszont megjelent a mobil világban is.

A használata igazán egyszerű, csak le kell tölteni az ingyenes alkalmazást a telefonunkra, akár androidos, akár iOS-es készülékről, akár windowsos mobilról van szó, majd az e-mail címünk és egy jelszó megadásával regisztrálnunk kell. Ezután már az app védelme alá helyezhetjük magunkat.

Ekkortól már nem közvetlenül kapcsolódunk a netre, hanem egy úgynevezett alagúton keresztül, azaz egy VPN szerver közvetítésével. Az alagútválasztásnál kétféle lehetőségünk van: az alkalmazáson belüli bekapcsolással (ez az egyszerűbb), illetve manuálisan (ez a gyorsabb). Egy grafika mutatja, ha már biztonságban vagyunk.

Mindez anonim szörfözésre is lehetőséget kínál, a felkeresett weboldal ugyanis nem fogja tudni valódi címünket.

Az ingyenes verzióval 500 MB-nyi adatforgalom bonyolítható egy hónapban, de ha tweetelünk az alkalmazásról további 1 GB-ot kapunk. Ha pedig nem sajnáljuk rá a havi 5 dolláros előfizetést, máris megszűnnek a korlátok.

hvg.hu

Vissza

“A mottónk: Digitális jelenléted, amire mi is büszkék lehetünk.”

2024. 04. 24.
A mai interjúnkban a YCO Digital Agency csapatát kérdeztük, akik Márkasite kategóriában Minőségi díjat szereztek. A YCO Digital Agency csapata azt tanácsolja azoknak, akik most kez…
Bővebben

"Az online Árfigyelő hiteles és megbízható információkat szolgáltat a fogyasztók számára."

2024. 04. 21.
Mai interjúnkban a Gazdasági Versenyhivatalt kérdeztük, Horváth Bálint kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre. "Az Év Honlapja" pályázaton Kormányzat kategóriában Minőség…
Bővebben

Hogyan kommunikálj a közönségeddel?

2024. 04. 19.
Gondolatainkat és önmagunkat akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha kommunikálunk. A kommunikációs folyamat során mindig információkat adunk át és cserélünk az online- és az offline tér…
Bővebben
További hírek