A tavalyi év különdíjas pályázata, a Neten A Videóm, a digitális technológia robbanása

2021-07-28

'Az Év Honlapja' pályázat idén ünnepli 20. születésnapját! Ezen jeles alkalomból meginterjúztuk korábbi nyerteseinket. Megosztották velünk tapasztalataikat és élményeiket a versenyről, valamint, hogy mit adott nekik az elnyert díj.

A mai napon a Neten a videóm online marketing és üzleti videós cég alapítója nyilatkozott.

A Neten a videómnál tudják, miként juttassanak el egy terméket vagy szolgáltatást az online célközönséghez. A tavalyi évben így ezt természetesen jutalmaztuk is számukra egy 'Az Év Honlapja' Különdíjjal.
 

1. Bemutatkozás, ki vagy, mivel foglalkozol?

Német János vagyok, a NETEN A VIDEÓM alapítója, digital marketing specialist & business video creator. Informatikai mérnökként kezdtem a pályafutásomat és hamar átigazoltam az online marketing szakterületre, miközben a programozást sem hagytam magam mögött. 10 éve vagyok vállalkozó és úgy 4 éve ismerte fel, hogy az üzleti videó gyártásnak milyen fontos szerepe van és lesz a jövőben. Így ebbe az irányba is elkezdtem tanulmányokat folytatni. Mérnökként a műszaki eszközök közel állnak hozzám, vagyis a gyakorlat elsajátítása könnyebben jött. Miközben a mai napig önerőből vásárolom és cserélem az új videótechnikai eszközöket, felépítettem rá egy vállalkozást.

Én vagyok az online marketinges és üzleti videós, aki fűszerezett extrával tudja, hogy egy terméket/szolgáltatást hogyan adjunk el a videóban és azt miként juttassuk el online a célközönséghez.

 

2. Mennyire veszed komolyan a digitális marketing kihívásait?

A munkámból kifolyólag a digitális marketing a mindennapjaim részét képezi. Szó szerint ezzel kelek és fekszek. Aki az online térben tevékenykedik, annak sosincs megállás. Mindig tanulni és fejlődni kell, hogy az egyén sikeres tudjon maradni. Legyen szó a Google Analytics 4-ről, vagy arról hogy milyen videós felszereléssel dolgozzak. A szakmai alázat, a folyamatos technikai és színes online marketing újítások állandó éberség alatt tartanak.


3. Anno miért döntöttél úgy, hogy benevezel Az Év Honlapja pályázatra?

Évekig készültem arra, hogy egyszer majd elindulok a pályázaton. Mivel maximalista vagyok, egyik weboldalammal sem éreztem azt, hogy érdemes ezt meglépnem. Az egy évtizednyi vállalkozói lét és az online piaci tapasztalatom megtanított arra, hogy vagy 100%-os felkészültséggel lépj ki a piacra, vagy dolgozz rajta addig, míg olyan minőséget nem tudsz kiadni a kezedből, amire a fogyasztónak szüksége van. Persze egy jó értékesítési weboldal olyan, mint egy kertes ház: sosincs készen. Mindezzel arra mutatnék rá, hogy eme weboldalamat már versenyképesnek éreztem, mert megvalósítottam benne minden ötletemet és célkitűzésemet.

 

4. Milyen elismerésben részesültél és melyik évben?

A NETEN A VIDEÓM 2020-ban Különdíjat kapott a Portfólió kategóriában.

 

5. Milyen előnyöd származott abból, hogy Az Év Honlapja díjazott lettél?

Bár konkrét ügyfelet nem hozott a díj, de úgy vélem, hogy a folyamatos építkezésemhez, illetve a sikeremhez eme elismerés is nagyban hozzájárult.

 

6. Mennyire ösztönzött, hogy a szakmai zsűri elismerte a munkádat? 

A legfontosabb, hogy egy olyan bizottság a döntéshozó, akik a saját szakterületükön elismert szakemberek. Ez adja Az Év Honlapja minőségét. Nem az számít nekem, hogy hány felhasználó látja a weboldalam, hanem, hogy a szakmai zsűri elismeri a befektetett munkámat.

 

7. Mit jelent számodra egy jó weboldal? Amikor a saját díjnyertes weboldaladat  fejlesztetted, milyen szempontokat vettél figyelembe?

Az egyedi webfejlesztés nálam nem is kérdés. Mielőtt nekikezdtem a munkának, felmértem a piacomat, amely által felállítottam egy stratégiát. Úgy indultam neki, hogy szakmabeliként tudtam, hogy az üzleti videó gyártás milyen értéket képvisel és van létjogosultsága, hiszen ezért is indultam el ezen az úton.

Az alábbi kérdésekre kerestem a választ:

  • Az adott üzleti videó gyártó hogyan gondolkodik?
  • Mik a hazai és külföldi online trendek a témában?
  • Mivel tudok többet nyújtani, mint mások (szakmailag, szolgáltatásokban és weboldalban egyaránt)?

Az üzleti videó gyártástól függetlenül a fenti kérdések érvényesek bármilyen vállalkozásra, aki nulláról építkezik.

Számomra az a jó weboldal, ahol könnyen és egy helyen megtalálok minden információt. Vagy másképp fogalmazva az a jó weboldal, amelynek intuitív felhasználó felülete kiszolgálja az ügyfél fájó pontját és arra teljes megoldást nyújt.

 

8. Mit gondolsz, mit hoz a digitális jövő a szakmádban? Merre érdemes tartani?

Ha megnézzük a Virtuális Valóság (VR) fejlesztéseket, amely irányt már is Facebook elkezdte egy ideje, akkor az a kérdés, hogy mikor jutunk el oda, hogy a Mesterséges Intelligencia (AI) irányítja majd a mindennapjainkat. Személyre szabott online hirdetések, okos ház, vagy önvezető autó, mindezek már az életünk részei. Amikor az offline és online adatok is teljesen össze lesznek kapcsolva, akkor megnyílik az új big data generáció. Persze az adatvédelmi kérdések megvalósítása továbbra is kardinális pont lesz.

Egyszerű példaként, ha bemegyünk majd egy fizikai üzletbe, akkor egy humanoid robot, vagy egy hologram szól hozzánk, aki tudni fogja, hogy mit vásároltunk abban a boltban, mit néztünk előtte online és személyre szabott ajánlatokkal lát el, ahogy már most is naponta releváns online hirdetésekkel találkozunk. Tehát a programozói és az online marketing területekre a jövőben ugyanúgy szükség lesz.

Az üzleti videó gyártás kapcsán szerintem a live stream, vagyis az élő közvetítések szerepe megnő. Ha csak az elmúlt időszakot vizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy mekkorát ugrott az online beszélgetések és „élőzések” kapcsolata. Emellett a videók minőségi versenye is egyre jobban ki fog éleződni, hiszen a technika fejlődésével a felhasználók elvárása is megnő. Már nem lehet egy egyszerű kamerával dolgozni, hiszen már 8K felbontásnál tartunk, amely színvonal megteremtéséhez sokmilliós befektetés szükséges. Aki egy kicsit ért hozzá, az tudja, hogy nem a felbontás számít (csak a marketing hiteti el ezt a felhasználókkal), hanem a szenzor és annak hardvere, na meg az optika. Vagyis egy okostelefon kamerája sosem lesz egyenlő egy profi videókamerával.

 

9. Kiknek ajánlanád, hogy vegyenek részt Magyarország legnagyobb digitális versenyén?  

Ha mindenkinek ajánlanám, az nem jönne szívből. Úgy vélem, hogy csak az induljon el rajta, aki úgy látja, hogy az előző évek nyerteseivel fel tudja venni a versenyt. De természetesen mindenkinek sok sikert kívánok.

 

10. Mit kívánsz Pályázatunknak 20. éves szülinapja alkalmából?

Gratulálok az évfordulóhoz! J Még legalább ennyi év szakmai lojalitást és munkát kívánok a stábnak.

 

11. Mi volt a legérdekesebb történeted, ami a digitalizációhoz kapcsolódik?

Amikor a Pingvin Patika Zrt.-nél külsős online marketing manager voltam, akkor a feladatom az volt, hogy átalakítsam a webshopjukat és a digitális trendekkel építkezve növeljem az online forgalmukat. Nagyon sok fejlesztést készítettünk és szinte nem volt olyan hónap, amikor egy-egy új funkciót ne találtam volna ki és azt ne valósítottuk volna meg. Az eredmény magért beszél, hiszen a forgalom megtöbbszöröződött, majd 2016-ban és 2017-ben az Ország Boltja díjátadó gálán az Egészség és Szépség kategóriában Népszerűségi és Minőségi díjat hoztam el a számukra.

 

12. A partnereid hány százaléka érkezik a weboldaladról vagy a közösségi média felületeidről?

Online marketinget és üzleti videó gyártást hirdetni tű a szénakazalban, hiszen sokan hirdetnek, magas az árverseny és már nagyon nehéz kitűnni. Mivel jó SEO szakembernek is vallom magam, így én erre építek és csak remarketing hirdetéseket futtatok. 1 év alatt az üzleti videózással kapcsolatos releváns kulcsszavaimat felhoztam a TOP találatok közé. Így a látogatóim és az ügyfeleim 90%-a a Google keresőből, illetve a weboldalamról érkezik.

 

13. Milyen fejlesztéseket tervezel a weblapon?

Nemrég egy új modult fejlesztettem, ami egy GDPR adatvédelmi sütibeállító. Előtte csak egy egyszerű sáv jelezte, hogy elfogadod-e az adatvédelmi tájékoztatót, ami ugye nem felelt meg az EU-s elvárásoknak. Most már kategóriánként ki lehet választani, hogy mire ad engedélyt a felhasználó, melyet később is tud módosítani.

Ezen kívül mindig finomítok a programkódban, a marketing szövegben, illetve az aktualitásokról is frissítem az aloldalakat és a videós magazin cikkeimet.

Vissza

“A mottónk: Digitális jelenléted, amire mi is büszkék lehetünk.”

2024. 04. 24.
A mai interjúnkban a YCO Digital Agency csapatát kérdeztük, akik Márkasite kategóriában Minőségi díjat szereztek. A YCO Digital Agency csapata azt tanácsolja azoknak, akik most kez…
Bővebben

"Az online Árfigyelő hiteles és megbízható információkat szolgáltat a fogyasztók számára."

2024. 04. 21.
Mai interjúnkban a Gazdasági Versenyhivatalt kérdeztük, Horváth Bálint kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre. "Az Év Honlapja" pályázaton Kormányzat kategóriában Minőség…
Bővebben

Hogyan kommunikálj a közönségeddel?

2024. 04. 19.
Gondolatainkat és önmagunkat akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha kommunikálunk. A kommunikációs folyamat során mindig információkat adunk át és cserélünk az online- és az offline tér…
Bővebben
További hírek