Mivel lesz jobb a honlapod a többieknél?

2021-08-17

Bemutatjuk, hogy milyen egyszerű lépésekkel érheted el azt, hogy nagyobb látogatottsága legyen a weblapodnak. Mire figyelj látogatói oldalról, mik azok, amik megfogják az olvasót?

Az első lépés az arculat. Ez az, amivel először találkozik a látogató, ebből fogja az első következtetést levonni a vállalkozásodról. Fontos, hogy a dizájn tükrözze, amit képviselsz. Itt elengedhetetlen, hogy a célcsoportodhoz igazodó hangnemben és stílusban készüljenek az oldalad elemei. Az elmúlt pár évben nagyon elterjedtek a letisztult, szép formavilágú weboldalak, ezek kellemes időtöltésre bírhatják a látogatódat. 

Következő lépés az átláthatóság. A mai, rohanó világban rendkívül fontos, hogy a honlapodon könnyedén megtalálhatóak legyenek a tartalmaid. Ha ez hosszas keresgélésre invitálja a látogatót, akkor hamar el fogja hagyni az oldaladat és nem is fog visszatérni többé. 

Az információk megfelelő elhelyezése és mennyisége is elengedhetetlen egy jó weboldalhoz. Fontos, hogy a látogató megkapja azt, amiért a honlapodra érkezett és elégedett legyen az ott található információkkal. Ha jó benyomásokkal távozik, akkor nagyobb eséllyel választja a jövőben is a honlapodat és akár ajánlhatja is azt az ismerőseinek.

Mint minden más területen, itt is elengedhetetlen, hogy a jobb akarj lenni a konkurenciánál. A nagy számok törvénye alapján nem valószínű, hogy egyedül uralod a piacot, ezért feltételezhetően számtalan olyan cég van még a tiéden kívül, mely hasonló dolgot kínál az embereknek. Próbáld meg Te megnyerni őket, tűnj ki a tömegből, téged vegyenek észre hamarabb! Mutasd meg, hogy jobb vagy, mint a többiek, világíts rá, hogy mitől és miért van ez így. Tudatosítsd, hogy mivel kínálsz többet nekik, mint mások!

Ami viszont még ezeknél is fontosabb, az a weboldalad megtalálhatósága. A SEO (Search Engine Optimization - Keresőoptimalizálás) beállítások optimalizálása. Ez már egy fokkal bonyolultabb feladat és nem árt kicsit utána nézni, hogyan érheted el azt, hogy a Google az első találatok közé helyezze a weboldaladat. Ennek az elvégzésére ma már rendkívül sok segítő anyag található a neten, mind szöveges, mind videó formában, továbbá a weboldalkészítő felületek oktató menüpontjai is nagy segítségedre lehetnek ebben. 

Ha jobban odafigyelsz erre a pár lépésre és optimalizálod az ajánlott beállításokat, akkor sokkal eredményesebb lehet a weboldalad. Ezekkel az egyszerű lépésekkel nagyobb látogatottságot generálhatsz a holnapodnak, ami pedig sikerre vezetheti vállalkozásodat. 

Továbbá, ha úgy érzed, hogy sikerült ezeket mind megtenned és egy egész jó honlapot építettél fel, amire büszke vagy, akkor mérettesd meg nálunk, ’Az Év Honlapja’ pályázaton! Idén garantáltan a Te honlapod is megtalálja a magának leginkább megfelelő kategóriát, mivel 28 különböző pályázatra lehet jelentkezni. Érdemes mihamarabb belevágnod, mert ahogy benyújtod a pályázatodat, a közönségszavazáson máris elindulsz!

ITT tudsz regisztrálni és nevezni. 

ITT pedig a benyújtott pályamunkákat tekintheted át és szavazhatsz rájuk.

Vissza

A Művészet Jövője: Az NFT-k és a Digitális Műalkotások

2024. 07. 17.
A művészet és a technológia kapcsolata mindig is egy izgalmas kérdés volt, de az utóbbi években az NFT-k (Non-Fungible Tokens) megjelenése új dimenziót nyitott meg a digitális művészet…
Bővebben

Legyen a Tiéd Az Év Applikációja!

2024. 07. 16.
Az Év Applikációja díj elnyerése nem csupán presztízst jelent, hanem egyben elismerést is a digitális innováció és a felhasználói élmény terén. Az idei pályázat különösen izgalmas, hisz…
Bővebben

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben
További hírek