A sikeres weboldal 5 titka

2022-03-07

Szeretnéd tudni, hogy milyen egy tökéletesen kialakított weboldal alapja? Sokakat foglalkoztat a kérdés, de csak kevesen tudják rá a választ. Ebben a posztban most kifejtjük neked, hogy melyek azok a pontok amelyekre a leginkább kell figyelned annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárlót csalogasd be a weboldaladra.

A megjelenés, mint első benyomás

Sokan mondják, hogy „Ne ítélj első látásra!”, viszont a weboldalak esetében más a helyzet. Amint a felhasználó megnyitja a linkedet és betölt a weboldalad, másodpercek alatt el tudja dönteni, hogy fog-e vásárolni vagy sem. Nagyon fontos, hogy a weboldal megjelenése tükrözze a vállalat arculatát és céljait, valamint nagy hangsúlyt kell fektetni a professzionális és vonzó megjelenésre. De nem feltétlenül az a megfelelő honlap, amely a legdíszesebb, legszínesebb. Ebben a helyzetben, a kevesebb néha több. Bizonyos irányelveket követni kell, ha sikereket szeretnénk elérni a weblapunkkal: jó színhasználat, könnyen olvasható szöveg, minőségi fényképek és koherens grafikák.

Mire kell figyelni a tartalom létrehozása közben?

A jó weboldal megjelenése mellett maga a tartalom is fontos, amiről írunk. Milyen módon szeretnénk bemutatni a terméket, szolgáltatást, hogy közben megfogjuk a felhasználó figyelmét? Ebben az esetben el kell felejteni a vállalat misszióját, küldetését. A felhasználó nem a cégünkre kíváncsi, hanem arra, hogy mi milyen gyorsan tudunk megoldást nyújtani az ő problémáira. A minőségi tartalommal adunk okot arra, hogy a fogyasztó megvásárolja a terméket vagy szolgáltatást, és a rendszerességgel pedig elérhetjük, hogy vásárlóból visszatérő vásárló legyen. Az alábbi irányelvek mentén érdemes haladni: rövid és szervezett szöveg, releváns tartalom, látogatók és vásárlók bevonása a folyamatba. A sikeres weblap tartalmával kapcsolatos cikkünket itt olvashatod.

Keresőoptimalizálás

Hogy mi is az a SEO? A keresőoptimalizálás azon tevékenységek gyűjtőneve, amelyek célja, hogy egy webhely tartalmai minél előkelőbb pozíciókban jelenhessenek meg a keresőmotorok nem fizetett találatai között. De hogyan is lehet a találati oldalak élére kerülni? A legfontosabb szempontokat egy korábbi cikkben összefoglaltuk nektek.

A funkcionalitás értéke

Egy weboldal minden egyes elemének gyorsan és hibátlanul kell működnie annak érdekében, hogy a látogatót meggyőzzük. Ide tartoznak a hivatkozások, beépített linkek, hiperlinkek, kapcsolattartási formák és az egyik legfontosabb: az oldalon belüli keresés. A rosszul beépített vagy sérült linkek láttán a vásárlók csalódottan és rossz benyomással távoznak a cégünk honlapjáról.

Az 5 pont egyik legfontosabb eleme: a használhatóság

A használhatóság minden weboldal kritikus, és legtöbbször figyelmen kívül hagyott pontja. A weblapnak könnyen olvashatónak és érthetőnek, illetve navigálhatónak kell lennie. Bizonyos alapelveket itt is érdemes betartani: egyszerűség, egységes elrendezés, logikus navigáció, mobilbarát megjelenés, böngésző kompatibilitás és a minimális görgetés elvét is be kell tartani, ha nem szeretnénk elijeszteni a vásárlókat. Ebből adódóan a legfontosabb dolog ebben a pontban: az információ megtalálása a lehető leggyorsabban és legkönnyebben.

Összegzés

Az alábbi 5 pont, amelyet felsoroltunk szinte csak a felszínt karcolják egy weboldal felépítésén belül. Ez a téma nagyon mély és szerteágazó, ezért egyetlen cikkben nem lehet összeszedni és kifejteni mindent. Ha érdekel a téma és meg szeretnéd tudni, mi egy sikeres weblap alapformulája, akkor figyelmedbe ajánljuk a korábbi cikkeinket:

https://www.azevhonlapja.hu/hir/293/9-tipp-a-sikeres-seo-analizishez-2020-ra-1resz

https://www.azevhonlapja.hu/hir/294/9-tipp-a-sikeres-seo-analizishez-2020-ra-2resz

https://www.azevhonlapja.hu/hir/98/a-sikeres-honlap-titka-egy-ev-honlapja-dijas-tervezo-tippjei

Vissza

December 1. éjfélig nevezhetsz 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. 11. 30.
Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak 3 nap van a határidőig, jelentkezz még ma! Fejle…
Bővebben

Nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra december 1 éjfélig!

2022. 11. 14.
Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak 2 hét van a határidőig, jelentkezz még ma!
Bővebben

UI és UX, amit tudnod kell róluk

2022. 11. 08.
A UX és a UI olyan rövidítések, amelyek mindössze két- két betűből állnak, mégis nagyon nagy jelentőséggel bírnak. A weblapszerkesztés legösszetettebb folyamatai, amelyeknek célja, hogy…
Bővebben
További hírek