,,Látogatóink kiszolgálása és elégedettsége a fő motivációnk"

A Füzéri Várgondnokságot kérdeztük
2023-03-28

Interjúnkban bemutatkozik Az Év Honlapja pályázója, a Füzéri Várgondnokság, akik Turizmus kategóriában Különdíjjal távoztak a díjátadóról. Varga Enikőt, Füzér Vára marketing menedzserét kérdeztük az elmúlt évek legnagyobb szakmai és emberi kihívásairól, valamint a jövőbeni céljaikról.

 

Mit jelent számotokra Az Év Honlapja díj?

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a szakmai zsűri kifejezte elismerését hosszan tartó fejlesztői munkákkal kapcsolatban.

Mi volt a motiváció arra, hogy megmutassátok magatokat a szakmai zsűri előtt?

Az elmúlt évek alatt egyre elengedhetetlenebbé vált az online térben való még intenzívebb jelenlét, így azt gondoltuk, hogy időszerűvé vált a korábbi honlapunk újragondolása, informatívabbá, átláthatóbbá és trendibbé tétele. Az Év Honlapja pályázat elindítása nagyon jó alkalmat adott arra, hogy szakmai körökben összehasonlítsuk weboldalunkat más honlapokkal, valamint bemutassuk a szakmai zsűrinek és az építő jellegű javaslatokat felhasználhassuk.

Mikor kezdtétek fejlesztését? Milyen fázisokon kellett végig vinni a weboldalt ahhoz, hogy sikeres, átlátható legyen? 

Gondos tervezések előzték meg a kivitelezést. Már a nyári szezonban hozzáláttunk a honlap tartalmi, szerkezeti felépítésének kidolgozásához. Leginkább a korábbi felhasználói visszajelzések és az előző honlapon mért statisztikai adatok alapján szerettük volna újra tervezni az oldalt, főként a menürendszert, hogy a látogatók minél hatékonyabban megtalálják a keresett információkat. Ezen kívül sok interaktív designelem megjelenítésével szerettük volna vonzóbbá tenni a fuzervara.hu oldalunkat. Fejlesztőcsapatunk folyamatosan tesztelte és véleményezte a tartalmi és formai megjelenéseket. Öröm számunkra, hogy célunkat sikerült eredményesen megvalósítani és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a látogatók igényeinek figyelembevételével aktualitásokkal, hírekkel, érdekességekkel frissítsük oldalunkat.  

Milyen fajta kihívásokkal találkoztatok a honlapotok fejlesztése/ elkészítése során? 

Egyrészt a sokrétű modern kori látogatói igényeknek kellett megfelelni, másrészt olyan tartalmak összeállítása lebegett a szemünk előtt, amely figyelemfelkeltő, motiváló, izgalmas és élménydús.

Melyik nagyobb feladat számotokra, az üzleti partnerek, vagy a fogyasztóknak megfelelni? Miért?

Látogatóink kiszolgálása és elégedettsége a fő motivációnk, amelyre kiemelt figyelmet fordítunk, üzleti partnereink nincsenek. 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? 

Dinamikus tartalmakkal szeretnénk még vonzóbbá tenni a weboldalunkat. Lényegre törő, célzott üzenetek használatát tervezzük és olyan szövegek, piktogramok megalkotását, melyekkel gördülékenyebb az információ megszerzése.

Mit gondoltok, milyen hatást gyakoroltok a vásárlóerőre? Mivel kötelezitek el a fogyasztókat?

A visszajelzések alapján látogatóink elégedettek az oldalunkon található információk mennyiségével és minőségével. Egy hozzánk hasonló vidéki településnek elengedhetetlen az online térben való megjelenése és intenzív jelenléte, ezért azt gondoljuk, hogy a közösségi oldalaink mellett oldalunkkal jelentős hatással vagyunk a potenciális idelátogatókra.

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben?

Mivel folyamatban van már a honlap többnyelvűsítése, szeretnénk a nemzetközi színtéren való megjelenésünket fokozni.

 

Vissza

Legyen a Tiéd Az Év Kreatív Megoldása!

2024. 07. 22.
Sokan úgy vélik, hogy még egy telített piacon is elég csupán egy kreatív ötlettel előállni (például egy új termék, szolgáltatás, vagy a digitális közegben létrehozott tartalom) a sikerh…
Bővebben

A Művészet Jövője: Az NFT-k és a Digitális Műalkotások

2024. 07. 17.
A művészet és a technológia kapcsolata mindig is egy izgalmas kérdés volt, de az utóbbi években az NFT-k (Non-Fungible Tokens) megjelenése új dimenziót nyitott meg a digitális művészet…
Bővebben

Legyen a Tiéd Az Év Applikációja!

2024. 07. 16.
Az Év Applikációja díj elnyerése nem csupán presztízst jelent, hanem egyben elismerést is a digitális innováció és a felhasználói élmény terén. Az idei pályázat különösen izgalmas, hisz…
Bővebben
További hírek