“Inspirációt ad a további fejlődésre, hogy évről-évre megmutassuk magunkat”

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát kérdeztük
2023-04-11

Mai interjúnkban bemutatkozik ‘Az Év Honlapja’ pályázója, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, akik az Önkormányzatok és települések kategóriában Minőségi díjjal, és az Internet Kultúra Fővárosa díjjal távoztak a díjátadóról. Wéber Ritát,  marketing referenst kérdeztük az elmúlt évek legnagyobb szakmai és emberi kihívásairól, valamint a jövőbeni céljaikról.

Mit jelent számotokra Az Év Honlapja díj?

Egy szakmai elismerés, melyet büszkeséggel vehettünk át. Inspirációt ad a további fejlődésre, hogy évről-évre megmutassuk magunkat a szakma és a közönség számára is. Elengedhetetlen korunkban egy fejlődő, innovatív város számára egy olyan honlap megléte, amely ezeket az értékeket sugallja.

Mi volt a motiváció arra, hogy megmutassátok magatokat a szakmai zsűri előtt?

A megújulás, a folyamatos fejlődés iránti vágyunk volt a fő motiváció, egy olyan szegmensben ahol nem ezek a legfőbb szempontok.  Illetve egy szakmai visszaigazolás, hogy jó úton haladunk céljaink eléréséhez.

Mikor kezdtétek fejlesztését? Milyen fázisokon kellett végigvinni a weboldalt ahhoz, hogy sikeres, átlátható legyen?

2021-ben indult a megújult pecs.hu. De a fejlesztések, javítások azóta is folyamatosan zajlanak, egy előre meghatározott terv mentén. Másrészt pedig a felhasználók visszajelzése alapján. A 2023-as év egyik feladata az átláthatóság növelése, a menü szerkezet egyszerűsítése.

Milyen fajta kihívásokkal találkoztatok a honlapotok fejlesztése/ elkészítése során? 

Mivel egyik célja az oldalnak, hogy a lakosság, a turisták, a befektetők/ vállalkozók, és az itt élő egyetemisták számára is „hasznos” legyen, ezért a legnagyobb kihívás minden szegmens részére kellő információ biztosítása.

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes a mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? 

A felhasználói igények változása volt, amit leginkább szem előtt tartottunk és tartunk. A jövőben a weblap karbonkibocsátásának lábnyomát szeretnénk mérni, csökkenteni. Illetve a vizualizációra, a gyors és hatékony információ közvetítésre törekszünk.

Mit gondoltok, milyen hatást gyakoroltok a városlakókra? Mivel kötelezitek el őket?

Nekünk a városlakókkal, Pécsre érkező turistákra , a befektetőkre és az itt tanuló diákok igényeire kell fókuszálni. Hiszünk abban, hogy a felhasználóink megtalálják a keresett tartalmat és szívesen térnek vissza az oldalra.  

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben? 

A 2023-as év legfőbb célja a minőségi tartalom bővítése és a megjelenés mellett, a felhasználók számára a friss és megbízható tartalmak közvetítése. Tökéletesíteni szeretnénk az oldal kényelmi funkcióit, mint például a térképes kereső vagy az eseménynaptár. A másik nagy célunk, hogy a 2023-as évben az angol nyelvű oldal hasonló minőségi fejlődésen menjen át mint, a magyar nyelvű oldal.

 

Vissza

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben

Mesterséges intelligencia (MI) használata a Labdarúgó-Európa-bajnokságon

2024. 07. 10.
A mesterséges intelligencia használata már számos területen elterjedt, használata a sportokban is hatalmas újítást jelent. A Labdarúgó-Európa-bajnokságon (foci EB) különböző módokon has…
Bővebben

Jelentkezz Agrár kategóriába!

2024. 07. 08.
Az agrárszektor ma már nem csak a hagyományos mezőgazdaságról szól, hanem a modern technológiák és innovatív megoldások színtere is. A precíziós gazdálkodás, a drónok használata, a szen…
Bővebben
További hírek