“A biztonságos és funkcionális termékek mellett fontos számunkra a felhasználói, vásárlói élmény és a weboldal esztétikai megjelenése is.”

Interjú Gáll-Szőllősi Rajmunddal, a MONTEEN alapítójával!
2024-05-06

A mai interjúnkban a MONTEEN csapatát kérdeztük, akik Ifjúsági kategóriában Az Év Honlapja díjat nyerték el. A MONTEEN egyedülálló küldetéssel indult útnak: megvédeni az embereket az online csalásoktól. Az alapító személyes tapasztalatából indult az ötlet. Olaszországban adathalász támadás áldozatává vált és ez ráébresztette arra, hogy mennyire szükséges létrehozni egy olyan terméket, amely nem csak biztonságos, hanem még stílusos is.

Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy ilyen fiatalon kreatív és látványos megoldásokat felvonultató honlapot hozz létre?

A MONTEEN ötlete egy személyes tapasztalatból született Olaszországban, ahol sajnos én is áldozatául estem egy adathalász támadásnak. Ez az incidens ráébresztett arra a szükségletre, hogy megvédjük az embereket az ilyen típusú csalásoktól, és ez motivált a MONTEEN létrehozására.

 

Mi motivált arra, hogy nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

Az Év Honlapja’ pályázatra való nevezést az a vágy vezérelte, hogy megmutassuk, a biztonságos és funkcionális termékek mellett milyen fontos számunkra a felhasználói, vásárlói élmény és a weboldal esztétikai megjelenése is.

 

Milyen szempontokat vettél figyelembe a weboldal/applikáció megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végig menni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

A weboldalunk megalkotásánál a legfontosabb szempontok közé tartozott a felhasználói élmény, a biztonság és a termékünk előnyeinek világos bemutatása. A tervezési fázisban nagy hangsúlyt fektettünk az intuitív navigációra és az esztétikai megjelenésre.

 

Milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesültél a folyamat alatt?

A legnagyobb kihívások közé tartozott a termék bemutatása online felületen keresztül, úgy, hogy a weboldalunkon keresztül átadhassuk azt az értéket és minőséget, amit a MONTEEN képvisel. A fizikai termék tapintásának és anyaghasználatának élményét digitális formában közvetíteni igazi próbatétel volt. Arra törekedtünk, hogy a webdesign és a vizuális tartalom olyan részletességgel és minőségben tükrözze a termékeinket, ami megközelíti a valósághű élményt.
Ez magában foglalta a termékfotózást nagy felbontásban, a 360 fokos nézetek, 3D termékbemutató videók készítését, valamint részletes leírások és használati útmutatók biztosítását, amelyek segítenek a látogatóknak jobban megérteni a termékünk különlegességeit és funkcióit. Kiemelten fontos volt számunkra, hogy a weboldalunkon a felhasználók minél több szemszögből megismerhessék a pénztárcáinkat, érezhessék azok prémium voltát még anélkül is, hogy kézbe vették volna őket.

Emellett interaktív elemeket, például termék konfigurátort is bevezettünk, ami lehetővé teszi a látogatók számára, hogy személyre szabhassák a pénztárcájukat még a vásárlás előtt. Ez a funkció nem csak az élményt gazdagítja, hanem segít abban is, hogy a vásárlóink jobban kötődjenek a termékhez, hiszen már a vásárlás előtt aktív részesei lehetnek annak létrehozásának.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? Milyen jó tanáccsal látnátok el azokat, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését?

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb hangsúlyt kapott a mobilbarát dizájn és a gyors betöltési idők. Azoknak, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését, azt javasolnám, hogy ne feledkezzenek meg ezekről a kulcsfontosságú elemekről.

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon/applikáción?

A felhasználói élmény központi eleme weboldalunknak; minden aspektusát úgy alakítottuk ki, hogy a látogatók könnyedén navigálhassanak és gyorsan megtalálhassák, amit keresnek.

 

Milyen hatással volt szerinted a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek?

A pályázat hatása messze túlmutatott azon, hogy egyszerűen csak növelte a MONTEEN márkának a láthatóságát; egy olyan szakmai elismerést kaptunk, amely jelentős mértékben hozzájárult a brand értékének növeléséhez.

 

Mit jelent számodra a kapott elismerés?

Ez a díj számomra jóval többet jelent, mint csupán egy elismerés; igazolást nyújt arról, hogy az elkötelezettségünk, a megpróbáltatásaink és a kitartásunk értéket teremt és maradandó eredményeket hoz. Rendkívül megtisztelő érzés számomra, hogy munkánkat nem csak ügyfeleink értékelik, hanem a szakmai közösség is elismeri.

 

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

A jövőre nézve további innovatív termékekkel és megoldásokkal szeretnénk bővíteni a kínálatunkat. Célunk, hogy a MONTEEN ne csak egy termék legyen az emberek számára, hanem egy megbízható partner, amelyre számíthatnak a mindennapi életük során. Szeretnénk folyamatosan fejlődni és alkalmazkodni a piac változásaihoz, miközben megőrizzük azt az eredeti célt, amiért a MONTEEN létrejött: hogy biztonságot és stílust nyújtsunk az embereknek egyaránt.

 

Vissza

Jelenkezz AI alapú marketing megoldások kategóriában

2024. 07. 12.
AI alapú marketing megoldások Az elmúlt években a mesterséges intelligencia (AI) megjelenése forradalmasította a marketing világát. Az AI nem csupán egy új technológiai trend, hanem eg…
Bővebben

Mesterséges intelligencia (MI) használata a Labdarúgó-Európa-bajnokságon

2024. 07. 10.
A mesterséges intelligencia használata már számos területen elterjedt, használata a sportokban is hatalmas újítást jelent. A Labdarúgó-Európa-bajnokságon (foci EB) különböző módokon has…
Bővebben

Jelentkezz Agrár kategóriába!

2024. 07. 08.
Az agrárszektor ma már nem csak a hagyományos mezőgazdaságról szól, hanem a modern technológiák és innovatív megoldások színtere is. A precíziós gazdálkodás, a drónok használata, a szen…
Bővebben
További hírek